Citat:
În prealabil postat de stefan florin
1.Doamna glumiti nu? Intai ne acuzati pe noi ortodocsii ca nu am mers sa increstinam pe altii iar cand ne aparam ne acuzati ca am fi agresivi si anti catolici si va faceti ca nu vedeti cum unii romano catolici de pe forum ne ataca subtil!
2.Nu Cortez si Pizzaro au ucis oameni nevinovati? Si pentru ce, PENTRU CUVANTUL DOMNULUI sau PENTRU AUR? Pentru ce a plecat Pizzaro in Peru (Imperiul Inca), a predica Evanghelia lui Hristos sau pentru a gasi aur? Si dumneavostra numiti ca au gresit intr-un fel oarecare faptul ca au ucis oamnei in numele Dumnezeului Iubirii? 3.Ciudat fel au avut fratii dumneavostra de credinta de a-si manifesta iubirea fata de aproapele lor si vad ca pentru dumneavoasta nu au fost fapte atat de grave acest genocid (pentru ca asta a fost). Doamne ajuta!
|
1. Nu v-am atacat ca nu ati increstinat. Acesta e un argument pentru mine ca Biserica Catolica a urmat porunca Mintuitorului nostru de 2000 ani incoace, neintrerupt.
2. Intimplator am citit despre Cortez, cu multi ani in urma, e drept. Acesta nu era calugar, era conducator si a mers in Lumea Noua asa cum au facut-o toate popoarele dezvoltate la acea vreme, si cum au facut-o si rusii pe uscat. Daca cuceririle spaniolilor sau portughezilor au fost insotite si de increstinarea bastinasilor e un lucru pe care il acuzati "istoric". Da de ce nu-i acuzati pe englezi sau olandezi ca au cucerit la fel, teritorii necunoscute, dar nu s-au obosit cu evanghelizarea. Valabil si pentru rusi. Ori vorbim despre istorie, ori vorbim despre urmarea poruncilor Domnului! Iar Cortez nu a fost calugar, a fost un comandant dornic de imbogatire si afirmare.
Daca vorbim despre urmarea poruncilor Domnului marturisesc ca eu am fost ingrijita de Biserica Catolica datorita misionarilor ei. Daca nu ar fi fost acesti misionari as fi avut toate sansele sa nu-l cunosc pe Domnul.
3.Daca exista frati de-ai nostri care au gresit, Biserica se roaga zilnic pentru ei ca Domnul nostru sa ii ierte. Oricum, un lucru nu i se poate reprosa Bisericii Catolice: ca ar fi fost calduta. Asa ca speram in marea indurare a Domnului nostru ca ne va acorda milostivirea Sa, in ciuda greselilor pe care le-am facut si le mai facem.