View Single Post
Vechi 01.12.2011, 17:23:53
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Dacă ai fi citit documentația lor sau dacă ai fi căutat pe forumul theflatearthsociety...

Te invit să faci un cont la ei și să postezi poza cu soarele uriaș comparativ cu planetele, să vezi ce se întîmplă. :)

Am cautat, nu am gasit.
Am cautat si pe alte situri, nu exista explicatie pt dimensiunea soarelui.
Iar pt distanta, exista o explicatie aberanta, nu mai detaliez... Dar tu cum de nu poti raspunde din moment ce esti convins de adevarul lor?

Nu au dovezi, Florine si eu nu as mai insista.

In plus arunca toata fizica elementara la cosul de gunoi.. Tu nu vezi?
Aici nu mai este vorba de plat sau rotund, ci de sfidarea bunului simt.

Ai auzit de "denial"?
Exista corespondentul la nivel social: denialism = refuzul realitatii (a datelor stiintifice, objective sau rationale) pt a evita un adevar inconfortabil.
In cazul de fata (citeste biografiile celor care au promovat flat earth! Eu am facut-o) credinta in pamantul plat este asociata cu iluzia cunoasterii adevarului, luptei pt dreptate, stima de sine crescuta (aia sunt fraieri, dar pe noi nu ne prosteste stiinta).. 3 la mie din populatie este delusional (in romana suna cam urat "paranoid")

Te rog citeste si tu inainte de a recomanda altora sa citeasca.
Chiar am citit si din forumul lor, am cautat explicatii dar sunt aberante sau absente.. Se bazeaza pe grafice si desene fara acoperire (adica fara formule si calcule in spa tele lor). Sa ma apuc sa contrazic punctual toate aberatiile lor este pierdere de vreme pt ca argumentul preferat al adeptilor pamantului plat este negarea.

Last edited by anna21; 01.12.2011 at 17:33:06.