View Single Post
Vechi 21.10.2011, 08:47:33
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pestisorul de Aur Vezi mesajul
Dati cel putin un paragraf din Vechiul Testament unde scrie "Dumnezeu este Iisus".

VT:
Zis-a iarăși Moise către Dumnezeu: "Iată, eu mă voi duce la fiii lui Israel și le voi zice: Dumnezeul părinților voștri m-a trimis la voi... Dar de-mi vor zice: Cum Îl cheamă, ce să le spun?"
Atunci Dumnezeu a răspuns lui Moise: "Eu sunt Cel ce sunt". Apoi i-a zis: "Așa să spui fiilor lui Israel: Cel ce este m-a trimis la voi!" .... Acesta este numele Meu pe veci; aceasta este pomenirea Mea din neam în neam!" (Iesire 3: 13-15)

NT: (Ioan 8)
Eu sunt Cel ce mărturisesc despre Mine Însumi și mărturisește despre Mine Tatăl, Cel ce M-a trimis.
V-am spus deci vouă că veți muri în păcatele voastre. Căci dacă nu credeți că Eu sunt, veți muri în păcatele voastre.
Deci Îi ziceau ei: Cine ești Tu? Și a zis lor Iisus: Ceea ce v-am spus de la început ...

Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea și a văzut-o și s-a bucurat.
Deci au zis iudeii către El: Încă nu ai cincizeci de ani și l-ai văzut pe Avraam?
Iisus le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Inainte de a fi fost Avraam, Eu sunt.

VT:
Voi sunteți martorii Mei, zice Domnul, și Sluga pe care am ales-o, ca să știți, să credeți și să pricepeți că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost Dumnezeu și nici după Mine nu va mai fi!
Eu sunt Dumnezeu din veșnicie și de aici încolo Eu sunt! Nimeni nu poate să iasă de sub puterea Mea și ceea ce fac Eu, cine poate strica?" (Isaia 43: 11,13)

NT:
Și când L-am văzut, am căzut la picioarele Lui ca un mort. Și El a pus mâna dreaptă peste mine, zicând: Nu te teme! Eu sunt Cel dintâi și Cel de pe urmă (Ioan 1:17)
Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul. Celui ce îi este sete, îi voi da să bea fără plată din izvorul apei vieții. Cel ce va birui, va moșteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui, și el va fi fiul Meu”(Apoc. 21:6-7).

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Cine a stabilit regula cu 48 de ore? Unde scrie asta? :)
Cést moi! Daca eu am facut regula (primul post), inseamna ca tot eu pot sa o schimb, nu? :) Probabil Pestisorul de Aur ne va spune dupa inca 24h raspunsul, in cazul in care nu l-a multumit niciunul. Eventual Isaia (43:12) Eu, Eu sunt Domnul și nu este izbăvitor afară de Mine! , daca ne gandim la etimologia cuvantului Iisus (YHWH), ce inseamna "cel ce maintuie", deci Izbavitor sau Facere 1, cand se foloseste termenul de Elohim (Dumnezeu la plural, dialogul dintre Tata si Cuvant). Daca n-a intervenit pana acum, inseamna ca Pestisorul doreste alt raspuns de la noi, mai ales ca a afirmat "un astfel de verset exista!". In asteptarea acelui raspuns, la care vom medita in continuare, propun sa continuam jocul.

Oricine poate sa puna o intrebare! Have fun!

Last edited by ioanna; 21.10.2011 at 09:16:04.
Reply With Quote