View Single Post
Vechi 03.10.2011, 21:27:40
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Ba da. Exista.

Martin Luther nu a avut nici o teza care sa desfiinteze papalitatea ci doar i-a combatut invataturile si practicile rele, necrestine.

Vad ca sti multe despre Martin Luther. Da-mi un citat din scrierile sau spusele sale, din care sa reiasa ca a vrut sa desfiinteze papalitatea.

In biserica luterana exista preoti. Esti dezinformat.

Chiar. Ce poti sa-i ceri unui om care incerca sa aduca lumina dupa secole de dominatie papala si intunerec (nu degeaba evul mediu mai este numit si "evul intunecat")? Martin Luther are marele merit ca a descoperit, in Sfanta Scriptura, ca mantuirea se capata prin credinta. A fost un mare pas spre lumina. Urmatorii pasi au fost facuti de altii. Era nevoie de timp pentru restaurarea adevarului ascuns secole de-a randul. Din pacate, Luter nu a priceput legatura dintre credinta si faptele credintei. Probabil le confunda cu faptele impuse de papalitate, cu care a avut de a face pana sa descopere Scriptura. Cred ca mai avea nevoie de ceva timp ca sa inteleaga despre ce fapte scris Sfantul Apostol Iacov.
eu am colega de serviciu luterana si mi-a zis ca in cultul lor ne exista preoti ci doar predicatori, ceea ce este cu totul altceva. Doamne ajuta!
Reply With Quote