Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia
Catalin, trebuie sa recunosti: e un aspect tulburator (in sensul bun) ca pe lista de sustinere a reintoarcerii parintelui erau si trei non-ortodocsi, din care doi (N)P. Adica bunul meu prieten Scotty (calvinist) si fratele in Hristos penticostalul. Gasesc aceasta un semn extraordinar, a ceva foarte profund, care se intampla in sufletul uman, legat de perceptia inconstienta si colectiva a notiunii de sacerdot, indiferent de confesiune. Si chiar mai mult de atat, e dincolo si deasupra psihologiei... Stii ce vreau sa spun, ca ortodox, deci madular al Bisericii Apostolice, nu poate decat sa te bucure, cred...
|
Da, e un lucru bun, dar parerea mea e ca acesta tine mai mult de ecumenism sau de ideile ecumeniste mai exact. Aceasta insemnand ca si cultul meu e bun, si al lui si al tuturor (sau majoritatea cultelor). Eu chiar scriam ca am avut divergente in special cu eterodocsii care au idei ecumeniste, nu cu cei ce isi sustineau doar credinta lor. Dar nu cu toti desigur, de exemplu cu tine nu am avut divergente pentru ca nu ai fost agresiv, ti-am atras atentia doar daca scriai ceva impotriva ortodoxiei.
P.S. Uite, de aceea spun duhovnicii ca ideile ecumeniste sunt o mare eroare, se relativizeaza adevarul. Daca un eterodox incepe sa constientizeze adevarul si vede ceva la ortodoxie ecumenismul ii taie acest avant, spunandu-i c anu are importanta, e la fel de bine si in cultul sau si nu are rost sa devina ortodox.