View Single Post
Vechi 14.09.2011, 00:49:15
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am citit, dar aceea e o sursa catolica, mi se pare normal sa spuna ca era azima, la fel cum un site catolic nu ar spune ca vreun sfant nu a afirmat Filioque. Acum ca sa fim rationali, nu stim ce era decat daca s-a pastrat si o bucata din paine inaine sa se transforme in Trup. Si daca e sa fim seriosi, toti catolicii spun ca in rasarit (macar) se folosea paine, am ajunge altfel sa spunem ca BO foloseste acum azimi, desi putem vedea ca nu e asa.
Daca e nevoie putem cauta si ce se folosea in primul mileniu la Euharistie. ca in Biblie am vazut ca screi "paine", "artos", "Panem". http://www.fourmilab.ch/etexts/www/Vulgate/Matthew.html

26. cenantibus autem eis accepit Iesus panem et benedixit ac fregit deditque discipulis suis et ait accipite et comedite hoc est corpus meum

17. prima autem azymorum accesserunt discipuli ad Iesum dicentes ubi vis paremus tibi comedere pascha
Catalin,
Tu ai intrat vreodata intr-o Biserica romano-catolica pentru a vedea cum celebreaza ei? Iti aduci aminte de discutia despre invocarea Duhului Sfant la catolici si ortodocsi? Iti mai aduci aminte cand ai zis ca se face la catolici? Ai putea reda aici acea parte din slujba catolica? Si iti spun apoi de ce :)