View Single Post
Vechi 13.09.2011, 12:51:22
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
"Așa ceva nu se există!" Când vorbești de dovezi concrete te depărtezi de domeniul speculației și intri în domeniul științific. În istorie și arheologie nu poți aduce dovezi despre ceva ce nu există, ci doar dovezi documentare respectiv materiale că ceva există (a existat). Oricând se pot descoperi surse care să ateste ceva despre care credeai că nu există.
Ei bine, eu ți-am adus două dovezi concrete că babilonienii (respectiv strămoșii lor sumerieni) cunoșteau săptămâna. Mai mult, că a șaptea zi din săptămână era sfântă. Țin să ți le reamintesc, adăugând și detalii. Prima sursă este (atenție!) ortodoxă, a doua aparținând lumii academice reprezentată aici prin reputatul profesor Constantin Daniel. Încearcă să negi aceste două surse. Nu știi cu cine te pui!
Tu nu ai observat ca ti-a raspuns la acest mesaj inainte sa-l scrii? Ce am scris eu in mesajul precedent de calendarul babilonian?
Acestia aveau zi de sarbatoare in fiecare luna in zilele de 7, 14, etc. din 7 in sapte. Iar ultima perioada din luna aveau 9 sau zece zile. Deci nu aveau o saptamana, erau date fixe. In aprilie era 7 aprilie, 14 aprilie, etc. In mai erau 7 mai, 14 mai, etc. La fel in fiecare luna, iar noi avem duminica in functie de saptamana, nu de ziua din luna.