View Single Post
Vechi 02.09.2011, 19:14:08
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Exista o binecuvantare pe care Biserica o da in cadrul fiecarei Liturghii: "Pace voua". Pace care a inceput sa lipseasca si in lumea satului.

Am plecat sa vad locul in care a vietuit bunica mea si am ramas cu o imagine pe care nu credeam, pe cand eram copil, ca o voi intalni acolo - multe case parasite (plecati in strainatate la lucru); aveau la sfarsitul saptamanii o petrecere sateasca, acum muzica la maxim, stiau si respectau hotarele locului, acum se praduiesc sau chiar se omoara unii pe altii pentru o palma in plus de teren, ... incepe sa dispara pacea pe care o stiam la sat. Poate nu este peste tot asa, dar o atentie sporita la binecuvantarea Bisericii: "pace vou", cred ca nu ne strica.
Dacă ai nostalgia vieții de la țară și dorești să duci un trai liniștit undeva într-un loc uitat de lume, rupt de tot ce înseamnă civilizație caută o casă la țară și o cumpără. Dar nu pe lângă orașele mari că este scump.
Vei fi uimit cât de ieftine sunt astfel de case prin cătunele uitate de lume. Cu mâinile tale îți poți face tot ce visezi. Lutul și paiele se găsesc din belșug și nu costă bani. Așa cum spunea un filosof (îmi scapă acum numele) "omul este măsura tuturor lucrurilor." Acolo te poți retrage când ai concediu sau când vei fi la pensie.
Și în oraș poți fi liniștit iar florile pot mirosi la fel de bine ca la sat. Și stelele se văd la fel de bine și dintr-o curte de la marginea orașului, de pe banca din fața blocului (dacă e liberă) sau de pe banca din parc.
Reply With Quote