Citat:
În prealabil postat de nutucutu
unde mai exact? Apostolul Pavel ii spunea doscipolului sau, Timotei, sa nu se grabeasaca sa-si puna miinile peste ceilalti.
Va doresc ca ceeia ce faceti sa fie spre mintuirea dumneavoastra. Cred ca in ziua aceea, cind ne vom afla fata in fata cu Domnul nostru Isus Cristos, El ne va intreba cit de mult am iubit. Nu cred ca vom avea vreun merit pentru ca am combatut bine pe forumuri, sau ca am citit biblioteci.
PS Faptul ca nu stiu ce catolic spune nu stiu ce despre papa nu are nici o relevanta pentru mine. Cred ca orice structura este functionala daca e bine organizata si daca respecta regulile. Asa a alcatuit Dumnezeu lumea (e suficient sa observam natura si vom vedea ca Domnul a creat ordine) si asa si-a lasat si Biserica. Eu cred in ordine si nu cred in anarhie. Atiti la nivel micro cit si la nivel macro.
|
Dumnezeu este intr-adevar un Dumnezeu al ordinii, scrie si in NT asta. Dvs. intelegeti prin ordine o ierarhie lumeasca stabilita pe obiceiuri lumesti, ca atare BC reflecta ordinea lui Dumnezeu dupa parerea dvs.
Martorii lui Iehova vad ordinea sub forma de ierarhie inclusiv la nivelul divinitatii ca atare pentru ei nu poate exista Treimea ci raporturile dintre Dumnezeu si Iisus sunt ierarhice, cu Iisus un spirit inferior lui Dumnezeu din toate punctele de vedere si supus Lui.
Iar pentru mine ordinea nu poate fi decat respectarea Cuvantului Domnului care, cu privire la ierarhia pamanteasca intre crestini a spus ca cel care vrea sa fie mai mare decat altii, sa se faca pe sine mic si sa le slujeasca lor. Ca atare orice abatere de la aceasta ierarhie prin slujire, denota o carenta in iubire, si intr-adevar dupa iubire vom fi judecati.
Am dat mai sus citatele care arata ca noi toti suntem preoti.