Citat:
În prealabil postat de ioanna
Pacat ca vorbesti atat de urat de Sfintii Parinti, desconsiderandu-i, oameni ce ne-au lasat o imensa bogatie spirituala prin scrierile lor, oameni cu dreapta credinta, pe care noi ii cinstim Prin sfinții care sînt pe pămîntul Lui, minunată a făcut Domnul toată voia întru dînșii (Psalm 15, 3) .Sfintii sunt sfintii lui Dumnezeu si cinstindu-i pe sfintii lui Dumnezeu, cinstim pe Dumnezeu insusi, care este minunat intre sfinti. „Veniti sa; ne închinam si sa cadem la Hristos. Mântuieste-ne pe noi, Fiul lui Dumnezeu, Cela ce esti minunat întru sfinti, pe noi cei ce-Ti cantam Tie: Aliluia" Repet pentru a 3-a oara, si ultima data iti spun, ai un mare pacat: mandria spirituala, increderea oarba ca esti mai luminata decat toate lumea, inclusiv decat Sfintii Parinti sau orice alt teolog. Nb.
|
Pai tu crezi ca eu pot avea folos din invatatura celor care apoi ii zic femeii sa faca bine sa stea deoparte pentru ca Domnul i-a ales doar pe barbati? Pai ei nu vorbesc urat la adresa femeii in cazul asta? Tu crezi ca pot invata ceva de la cei care-mi dau suturi pentru ca am cromozom x si nu y si inca spunandu-mi ca asa ar fi vrut Domnul sa ma tina in suturi dar las ca ma sfintesc si asa? Pana acum tot vorbe urate mi-am auzit de la voi doar pentru ca mi se pare normal ca biserica nu-i numai a barbatilor si tot eu vorbesc urat? Pai vorbesc ce am invatat de la voi: Iisus i-a ales doar pe barbati. Pai in cazul asta cum sa cred ca sfintii mi-ar da si mie ceva? Sau sa inteleg ca barbatii sunt stapanii mesei iar femeile catelusii de la picioarele ei carora li se cuvin doar faramiturile, ca doar nu vor putere acum. Demnitatea umana = putere la voi si tot eu vorbesc urat? Si asta in conditiile in care nu a fost asa de la inceput? Pai daca vorbesc urat este doar pentru ca asa am invatat aici, femeile cu faramiturile si sa zica bodaproste ca stapanii mesei le arunca si pe alea, ca doar nici o femeie nu a fost aleasa de Iisus si nu a primit asa ceva de la El, ci doar barbatii. Si cica tot eu am mandrie spirituala de parca eu as face pe stapanul cu ceilalti umilindu-i. Numai suturi am primit aici pentru dorinta de a descoperi comoara prafuita a primilor crestini si a cere totusi demnitate pentru toti in aceasta biserica, care nu-i data pentru a ne umili in mod gratuit unii pe altii ci exact pe dos, pentru a ne iubi unii pe altii, iar iubirea nu da in cap omului pentru dorinta de demnitate si descoperirea comorilor primilor crestini. Dimpotriva chiar, ar fi trebuit sa va incite si pe voi. Parerea mea.
Numai bine!