Citat:
În prealabil postat de stefan florin
Draga mea, putina istorie nu strica sa mai citesti.Cum poti tu sa zici ca in Biblie cuvantul episcop se refera la o forma de guvernare civila?Au avut romanii episcopi? Puteau sa-si numeasca comunitatile crestine nou infiintate episcopi ca forma de guvernare civila dupa bunul lor plac, ca vezi Doamne, asa aveau evreii? Dar cu forma romana de guvernare ce faceau crestinii? O aruncau la gunoi? Draga mea, mai informeaza-te. Iar eu nu am vorbit de preotii iudaici ci de preotii crestini, iar Biblia se refera la preotii si episcopii sacramentali si nu la o forma de guvernare civila asa cum sustii tu.Cum putea Pavel si Barnaba sa numeasca Episcopi (ca forma de guvernare civila) in Listra si Antiohia in plina stapanire romana, dupa model evreiesc? Ce, romanii nu aveau propria lor forma de guvernare civila? Erau ei de acord cu asa ceva? Tu iti dai seama de ceea ce afirmi?Este ca si cum tu ai veni la mine in oras si ai numi pe strada mea un guvernator de la tine putere, ca asa se procedeaza in Israel.Draga mea, asta se numeste rebeliune, iar administratia romana o linistea cu sabia in mana. Asa ca draga Adriana, mai citeste putina istorie.
In legatura cu partea a 2 a mesajului tau, tu imi pui cuvinte in gura pe care eu nu le-am zis.Am zis eu in mesajele mele ca Euharistia este destinata exclusiv barbatilor? Scrie undeva asa ceva in Biblie? Am zis ca la Cina cea de taina au participat doar cei 12 apostoli, iar eu l-am citat pe Matei.Eu nu zic nimic de la mine.Dupa cum vezi eu citez mereu din Biblie. Citez din nou:
"Și ucenicii au făcut precum le-a poruncit Iisus și au pregătit Paștile.
Iar când s-a făcut seară, a șezut la masă CU CEI DOISPREZECE UCENICI."
(Matei 26:19-20)
Vezi ce zice evaghelistul Matei, ca Iisus a luat acesta Cina doar cu cei 12 apostoli.Pomeneste cumva si de femei? Zice undeva in vreo evanghelie ca la acesta Cina au participat vreo femeie sau mama lui Iisus sau ca ar fi servit la masa vreo femeie? NU draga mea, fie ca iti place, fie ca nu. Asta nu insemna ca Euharistia este doar pentru barbati.Hristos a venit pe pamant PENTRU OM (BARBAT SI FEMEIE) iar Euharistia este tot pentru OM (BARBAT SI FEMEIE), numai ca la acesta Cina au participat doar barbati.Asata zice Biblia si nu eu. Daca tu gasesti in Biblia ca ar fi participat si femei TE ROG SA-MI ARATI VERSETELE CARE SUSTIN ASA CEVA.Astept! Doamne ajuta!
|
Domnule Stefan,
Cu dvs. nu am cum discuta atata timp cat omul zice mere si dvs intelegeti pere.
Evreii erau supusi stapanirii romane dar cultul lor il guvernau cum vroiau, nu aveau treaba romanii atata timp cat isi plateau taxele. Batranii exact cu asta se ocupau cu bunul mers al comunitatii lor si nicidecum nu erau preoti. Ca atare exact la fel au facut si dupa ce s-au crestinat, si-au ales batranii. Iar daca tot vreti istorie, azi am aflat ca modelul de guvernare al Frantei a fost ales exact dupa modelul BC pentru ca au estimat ca este foarte eficient.
Si dvs. va faceti ca nu intelegeti faptul ca barbatii evrei nu prea le luau in calcul pe femei nici cand erau de fata? Omisiunea lor nominala in textele scrise nu inseamna neaparat lipsa lor reala. Si v-am dat exemplu cu Ap. Pavel care le omite. Si nici pana azi nu mi-a raspuns cineva cine erau "toti ceilalti apostoli". De parca ar interesa pe careva.
Dvs. nu ati spus ca Euharistia ar trebui data numai barbatilor, asa-i? Cum de nu v-a trecut prin cap sa spuneti ca nu ar trebui data si femeilor din moment ce, la Cina cea de Taina
Domnul a dat-o doar barbatilor? Pai ce, erau femei acolo ca sa o primeasca si ele? Deci avand in vedere ca Domnul a dat Euharistia numai barbatilor si nu a chemat nici o femeie sa il urmeze, nu a dat Euharistia niciunei femei din moment ce de fata erau doar cei 12 barbati apostoli si nici Duh Sfant nu a suflat peste vreo femeie dupa spusele voastre, pai imi cer scuze in cazul asta ca mi-am bagat nasul in Biserica barbatilor. Nu a fost alegerea mea sa fiu botezata aici. Nu or fi vazut bine ca eram fetita cand m-au Botezat. Asa ca stati linistit ca in Biserica barbatilor eu nu mai calc.