Citat:
În prealabil postat de Adriana3
V-am intrebat de o dogma care sa afirme ca " Tot așa, în Trinitate Tatăl este capul, fără ca aceasta să diminueze divinitatea Fiului.". Exista dogma care sa sustina faptul ca Tatal este Capul lui Iisus si care sa explice acest concept? Aceasta era intrebarea.
Eu cred in Trinitate. In afirmatia citata de dvs. ma refeream strict la faptul ca Ap. Pavel nu pomeneste cuvantul "Tatal" atunci cand zice ca Dumnezeu este capul lui Iisus. Si Fiul are fire dumnezeiasca, asa ca de unde ati dedus ca apostolul s-ar fi referit la Tatal? De aceea va cer o dogma care sa explice conceptul de Dumnezeu cap al lui Iisus.
Cat despre Adam prin care a cazut toata omenirea, daca dvs. credeti ca se refera la autoritate, pai cum atunci acelasi apostol poate afirma ca Adam nu ar fi gresit din moment ce greseala lui poarta chiar marca autoritatii? Nu lui i-a spus Dumnezeu sa nu manance din pom? Cum a dovedit el ca Dumnezeu ii era intr-adevar cap daca nici macar o clipa nu s-a gandit la Dumnezeu? Eva chiar daca pana la urma a actionat prost, si-a adus totusi aminte porunca lui Dumnezeu, macar ca din Biblie reiese ca de fapt ea nu era creata cand Dumnezeu a dat porunca, chiar daca foloseste pluralul ca si cum ar fi primit si ea porunca tot direct de la Dumnezeu. In acel moment, Eva nu a zis: "Adam mi-a zis sa nu mananc" ci a zis ca Dumnezeu le poruncise sa nu manance. Capul ei iata ca era Dumnezeu. Faptul ca apoi nu a ascultat este altceva, macar s-a gandit la Dumnezeu chiar daca a actionat prost, Adam insa nici macar asta nu a facut, nu s-a gandit la Dumnezeu si la porunca Lui in acel moment, si el are autoritate? Foarte interesant... Cand e vorba de autoritate, prin Adam a cazut lumea, cand e vorba insa de a recunoaste o vina, doar femeia a gresit. Si dvs. va pare absolut normal?
|
Draga mea, acum vorbeste orgoliul din tine! Daca Eva s-a gandit la Dumnezeu dupa ce a gresit, asa cum sustii tu, atunci unde sunt scuzele ei? Si-a cerut ea iertare (lui Dumnezeu) dupa ce a gresit? NU! Si ca sa-ti arat ca barbatul are autorite asupra femeii iti citez un verset din Geneza si nu din Pavel (cel atat blamat de tine) spuse de insusi Dumnezeu! Citez:
" Iar femeii i-a zis: "Voi înmulți mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naște copii; atrasă vei fi către bărbatul tău și EL TE VA STAPANI". (Geneza 3:16)
Draga mea, ce zice Dumnezeu aici Evei? Ca barbatul (Adam) o va stapani! Mai ai ceva de zis in privinta asta? Cred ca nu!
Iar faptul ca Fiul este Dumnezeu o zice tot Noul Testament.In Ioan 1:1 gasim scris ca Iisus (Cuvantul) este Dumnezeu, ca exista din vesnicie (Ioan 17:5).Daca Tatal iar diminua din divinitatea Fiului prin calitatea sa de "cap al lui Hristos" atunci Fiul nu ar mai fi Dumnezeu, ci doar un semizeu.In cazul acesta tot Noul Testament ar fi mincinos, ceea ce nu este cazul. Chiar daca ar exista o dogma in privinta asta (eu unul nu stiu daca exista asa ceva), ea ar trebui sa se bazeze tot pe versete biblice, iar eu ti-am dat deja cateva care sa arate egalitatea Fiului cu Tatal, ca amandoi sunt Egali si ca sunt UNUL SI ACELASI DUMNEZEU. Doamne ajuta!