View Single Post
Vechi 21.08.2011, 03:25:21
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Eu astept sa-mi gasesti o dovada clara ca au existat femei episcopi , ca Apostolii au pus femei episcopi sau preoti in perioada apostolica. Repet,discriminare nu exista, preotia nu e un drept, deci nimeni nu e privat de acest drept, ca sa spui ca e discriminat, preotia (sub cele trei forme: diacon,preot,episcop) e un dar! Trebuie studiat care sunt formele de manifestare ale diaconatului femeii, insa modificari in treptele preotiei doar pe baza de fabulatii nu se pot face, din moment ce sunt o randuiala instituita de Apostoli,din indemnul Sf. Duh. Uite aici e un articol interesant despre Insitutia diaconitelor in NT, nu l-am citit pe tot ca mi se inchid ochii :)
http://www.nistea.com/eseuri/ionut_m...-testament.htm
Noapte buna!
Nici tu nu poti sa imi dai exemplu de preot barbat la crestini in afara Domnului si in afara preotiei universale care apartinea femeilor in egala masura ca si barbatilor. Nici preoti barbati sacramentali nu existau. Nicaieri in Biblie nu exista exemple de barbati preoti la crestini, exista doar cei de la evrei de pe linia lui Aaron si Domnul Iisus pe linia lui Melchisedec.
Nu existau femei cu functie de batrani si episcopi pentru ca toate functiile din spatiul public erau rezervate barbatilor exact ca in politica. Nu exista un sef de stat si parlamentul, ci exista doar sfatul batranilor, si cum comunitatile erau dispersate, trebuia sa existe un sef peste fiecare sfat al batranilor, adica episcopul. Si cum totul a luat amploare, a aparut mai tarziu si patriarhul sau Papa, dupa caz.
Tie ti se pare normal ca in conditiile in care Adam si Eva au primit porunca sa stapaneasca lumea asta, unul din doi sa monopolizeze spatiul public in defavoarea celuilalt? Ca si in cazul sclaviei, lumea laica a adus mai repede dreptatea decat cea arhiereasca.

Din textul recomandat de tine:

" De altfel, conceptele pe care le avem noi despre hirotonie nu pot fi atribuite în nici un caz Noului Testament . "

Exact ce ziceam si eu. Si ma bucur ca oameni din BO pot in sfarsit sa spuna adevarul fara sa mai fie facuti "sectari". Am trait sa o vad si pe asta :))

Last edited by Adriana3; 21.08.2011 at 05:21:44.