Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Cat despre preotia imparateasca, normal ca Ap. Petru stia, nici nu existau altfel de preoti la crestini pe vremea lui. Iar diaconia sacramentala era si pentru femei, iar daca la barbati nu se desfiinteaza cea sacramentala pe motiv ca ar exista una universala, de ce sa se desfiinteze la femeie? Asta este discriminare!
|
Eu astept sa-mi gasesti o dovada clara ca au existat femei episcopi , ca Apostolii au pus femei episcopi sau preoti in perioada apostolica. Repet,discriminare nu exista, preotia nu e un drept, deci nimeni nu e privat de acest drept, ca sa spui ca e discriminat, preotia (
sub cele trei forme: diacon,preot,episcop) e un dar! Pentru mine
forme ale vocatiei diaconatului femeii sunt si educatia religioasa din cadrul familie, la scoala, sau munca de catehizare depusa la parohie, deci nu s-a pierdut acest dar. Trebuie studiat care au fost formele de manifestare ale diaconatului femeii , insa modificari in treptele preotiei doar pe baza de fabulatii nu se pot face, din moment ce sunt o randuiala instituita de Apostoli,din indemnul Sf. Duh. Uite aici e un articol interesant despre
Insitutia diaconitelor in NT, nu l-am citit pe tot ca mi se inchid ochii
:)
http://www.nistea.com/eseuri/ionut_m...-testament.htm
Noapte buna!