View Single Post
Vechi 21.08.2011, 02:11:44
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Draga mea, cel care a gresit in gradina Edenului este OMUL (barbat si femeie).Pavel spune ca Adam a gresit, din acelasi principiu al autoritatii (barbatul este capul femeii). Trinitatea este ca o familie formata din 3 membrii.Este um membru superior celuilalt?Nicidecum.La fel este si in cazul oamenilor (barbati si femei). Daca ma intrebi de dogma, nu stiu sa-ti raspund.Nu stiu daca exista vreo dogma care sa sustina ca barbatul este superior femeii.Eu ceea ce am zis am citat din Biblie, iar Biblia este mai presus de orice dogma. Dogma care nu are suport biblic nu este dogma.
Dar ai afirmat ceva si nu am inteles: " In primul rand ca apostolul nu zice nimic de Tatal ci spune simplu Dumnezeu...". Tu cum il intelegi pe Dumnezeu? Crezi in Trinitate?
V-am intrebat de o dogma care sa afirme ca " Tot așa, în Trinitate Tatăl este capul, fără ca aceasta să diminueze divinitatea Fiului.". Exista dogma care sa sustina faptul ca Tatal este Capul lui Iisus si care sa explice acest concept? Aceasta era intrebarea.
Eu cred in Trinitate. In afirmatia citata de dvs. ma refeream strict la faptul ca Ap. Pavel nu pomeneste cuvantul "Tatal" atunci cand zice ca Dumnezeu este capul lui Iisus. Si Fiul are fire dumnezeiasca, asa ca de unde ati dedus ca apostolul s-ar fi referit la Tatal? De aceea va cer o dogma care sa explice conceptul de Dumnezeu cap al lui Iisus.

Cat despre Adam prin care a cazut toata omenirea, daca dvs. credeti ca se refera la autoritate, pai cum atunci acelasi apostol poate afirma ca Adam nu ar fi gresit din moment ce greseala lui poarta chiar marca autoritatii? Nu lui i-a spus Dumnezeu sa nu manance din pom? Cum a dovedit el ca Dumnezeu ii era intr-adevar cap daca nici macar o clipa nu s-a gandit la Dumnezeu? Eva chiar daca pana la urma a actionat prost, si-a adus totusi aminte porunca lui Dumnezeu, macar ca din Biblie reiese ca de fapt ea nu era creata cand Dumnezeu a dat porunca, chiar daca foloseste pluralul ca si cum ar fi primit si ea porunca tot direct de la Dumnezeu. In acel moment, Eva nu a zis: "Adam mi-a zis sa nu mananc" ci a zis ca Dumnezeu le poruncise sa nu manance. Capul ei iata ca era Dumnezeu. Faptul ca apoi nu a ascultat este altceva, macar s-a gandit la Dumnezeu chiar daca a actionat prost, Adam insa nici macar asta nu a facut, nu s-a gandit la Dumnezeu si la porunca Lui in acel moment, si el are autoritate? Foarte interesant... Cand e vorba de autoritate, prin Adam a cazut lumea, cand e vorba insa de a recunoaste o vina, doar femeia a gresit. Si dvs. va pare absolut normal?

Last edited by Adriana3; 21.08.2011 at 02:37:20.