Citat:
În prealabil postat de AlinB
Aici il incadrezi si pe Sf. Ap. Pavel?
Eu zic sa-ti mai masori cuvintele..
Astea sunt impresiile tale de femeie complexata spiritual :)
Aiurea, calendarul e plin in egala masura de sfinti barbati cat si femei.
Daca vrei, poti incerca un studiu demografic in directia asta.
Nu ca ar avea vreo relevanta spirituala dar poate te mai racoresti.. :))
Si asta o spui din postura ta de mic Dumnezeu care a reusit sa faca instant o radiografie a demografiei iubirii pe culte?
Sau are la baza un studiu stiintific, bazat pe un esantion reprezentativ si un chestionar relevant din acest punct de vedere?
|
Eu nu il incadrez niciunde pe Ap. Pavel, l-a incadrat Dumnezeu atunci cand i-a dat spinul satanei sa il chinuie ca sa nu fie orgolios si nu l-a mai luat de la el asa ca a inteles pana la urma ca in Hristos nu mai exista nici femeie nici barbat. Din pacate nu toti au dorinta ca si el de a afla adevarul pentru ca spinul cam doare.
In calendar sunt multe sfinte, una din ele de exemplu a fost obligata de parinti sa se marite in timp ce ea vroia sa fie fecioara. Ca atare a zis parintilor ca se marita doar daca ii gasesc un barbat mai inteligent si mai bogat decat ea. Zeci de pretendenti s-au prezentat, barbatii cei mai inteligenti ai timpului sau. Pe toti i-a convertit la Hristos. Dupa care au ucis-o bine-nteles.
O alta sfanta a fugit de acasa tot ca sa scape de maritisul fortat. Si ca sa fie sigura de reusita, a luat haine barbatesti si s-a ascuns intr-o manastire de barbati unde a avut o viata atat de sfanta incat a fost aleasa staret, nestiind nimeni ca era femeie, decat Dumnezeu bine-nteles. Si a fost un staret foarte bun. Cine o cunoaste pe sfanta, stie ce sfarsit a avut.
Sunt sfinte si sfinte, iar majoritatea au primit la viata lor doar suturi asa cum prevestise Domnul ca se va intampla cu cei care il vor urma. Este insa trist ca suturile sa le dea exact cei ce isi spun crestini.
Cat despre iubirea lui Dumnezeu pentru toti oamenii, nu am nevoie sa fac nici un sondaj, ajunge sa citesc Evanghelia: atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat a dat pe Fiul Sau ca rascumparare pentru pacatele noastre. Dacii nu au fost cu nimic mai buni decat religiile de astazi ci erau niste pagani ca toti cei ne-evrei. Din mila si iubirea lui Dumnezeu s-au crestinat iar mila si iubirea Lui nu cunoaste timp si frontiere.