Citat:
În prealabil postat de DragosP
Citesc și mă minunez. Citesc din nou și iar mă minunez. Mai citesc odată și mă minunez și mai tare.
După aceea nu mai citesc pentru a nu rămâne prea mult minunat.
Singura propoziție corectă din expunerea ta.
|
Pai si eu ma minunez ca Biserica Domnului care si-a facut un Crez prin care si-a luat numele de Biserica catolica, si care isi numea credinciosii catolici, isi spunea catolica, s-a apucat sa schimbe toate astea din cauza ca o parte din membrii ei au cazut in erezie. Pai ereticii sunt pur simplu dati afara din Biserica. Punct. Cand colo ce sa vezi, Biserica a trebuit sa renunte la numele ei in asa masura incat multi credinciosi de rand nici nu mai stiu cum se numea de fapt Biserica lor, cand afla nu prea cred, si cu toate acestea in Crez si in sinoade tot catolica a ramas, asa cum era la inceput. Si eu ma minunez. Si ma minunez mai ales de partinirea credinciosilor in fata realitatii. Zic "Biserica Ortodoxa exista de 2000 de ani de cand a infiintat-o Hristos". Asa este, exista, doar ca pana in 381 nu avea nici un nume altul decat biserica crestina, dupa 381 s-a numit catolica, si abia dupa 1054 s-a numit ortodoxa.