View Single Post
Vechi 09.08.2011, 14:45:01
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.05.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Azzuurra Vezi mesajul
Cred ca Sfintii au fost oameni normali dar care s-au straduit mai mult. Si cred ca aproape orice om ar fi avut potential de a ajunge sfant. Si sfintenia se capata prin viata traita sau prin moarte pentru Hristos(Sfintii Martiri, printre care au fost si mireni).

Nu cred ca se pune aceasta problema pentru un mirean(exceptie: martirii). Poate exista cazuri.... Dar in general au ajuns Sfinti cei care si-au dedicat viata Lui Hristos si oamenilor. Adica au renuntat la bogatie, la voia de sine, la placeri carnale, s-au rugat pentru toti, n-a existat manie in viata lor, s-au daca au fost ispititi, au idepartat ispita, au vrut doar binele, au facut si au gandit doar binele. Plus multa rugaciune si puritate sufleteasca. Sa zicem ca probabil si ei au fost ispititi cu vreun gand, dar imediat l-au alungat sau s-au rugat. Saracie, smerenie, puritate.

Mai exact, as crede ca un calugar(adica o persoana care a renuntat la lume) care munceste foarte mult cu el poate ajunge Sfant. Si Calugaria nu e nici ea hocus pocus, ai depus voturile monahale si gata, te-a schimbat Dumnezeu. Adica poate poate mai sunt oameni care ar crede asta(si eu m-am gandit), din contra, ispitele sunt mult mai mari, "lasa tu viata lumeasca si vino in manastire, sa vezi aici lupta cu ispitele". Esti la fel, numai ca incerci sa te gandesti doar la lucrurile importante, la Dumnezeu sau la mantuirea ta.

Nu cred ca Sfintenia este un obiectiv pentru crestini, nici nu are cum, daca vorbim de un mirean cu viata de familie, si nici pentru ceilalti n-ar trebui sa fie, ci toti ar trebui sa cautam mantuirea.

Adica cei care au ajuns Sfinti, nu si-au propus asta, si-au dorit mantuirea si sa fie cat mai aproape de Dumnezeu si sa-i fie pe plac.

Ma indoiesc ca cineva care si-ar propune sa fie Sfant ar ajunge. Unu, ca odata ce ti-ai propus, vine "haita" si-ti da o lupta, ca sa te smereasca bine ca sa mai visezi la incununare, si numai ideea de a dori sa ajungi Sfant, presupune recunoastere, ceea ce inseamna ca-ti doresti faima si lauda.

Sa zicem ca, am putea spune ca sfintenia ar putea deveni un obiectiv, cand te-ai referi sa ai o viata sfanta, pura, curata si sa-i fii placut Lui Dumnezeu, nu la obiectivul de a ajunge un Sfant.

http://www.youtube.com/watch?v=v0sopjzjrg8

Daca Dumnezeu ne indeamna "Fiti Sfinti..." eu ce trebuie sa fac?! Sa spun : Nu Doamne eu sunt prea smerit ,eu nu vreau sa devin sfant,vreau sa fiu o leguma,un om obisnuit.Nu vreau sa fiu un crestin veritabil,vreau sa mai petrec,sa nu fac neaparat jertfe din viata mea,sa nu postesc excesiv,sa nu ma rog prea mult,sa ma duc la Biserica cand doresc si cand am timp,sa ma impartasesc o data pe an etc...

Sunt un om normal,sfintenia e pentru altii....
Reply With Quote