View Single Post
Vechi 07.08.2011, 20:53:58
Sara I's Avatar
Sara I Sara I is offline
Member

Data înregistrării: 17.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Nu stiu daca sfantul trebuie vazut ca un supraom. Sfantul este OMUL prin excelenta, omul purtator de Duh Sfant si de Hristos. Desi dupa fire poarta intru sine "ranile pacatului", dupa "relatie" (cu dumnezeirea si intrega creatie) este tamaduit. Sfantul este omul care repercepe firesc "urmele pasilor lui Dumnezeu in gradina acestei lumi". Mai degraba, noi suntem "subumani" atat timp cat nu parasim pacatul si nu cautam a "mana cat mai la adanc" in cunoasterea lui Dumnezeu.
Subscriu si eu la aceasta idee.
Nu-mi amintesc exact la cine am auzit, probabil Petre Tutea..faptul ca fiecare purtam in spatele nostru un cadavru...care or este...firea pacatului din noi...pe care am rastignit-o...urmandu-i lui Hristos pana la capat...ori este...sfantul care am fi putut fi..dupa intentia pe care a avut-o Dumnezeu cand ne-a creat..si noi nu am pasit..in planul Lui..si deci ne-am ratat...viata duhovniceasca..