Citat:
În prealabil postat de bairstow
1 aveti rabdare deoarece asta va e meseria. Nu sunteti pastor?
|
Nu.
Citat:
Si ca o faceti din buna voie sau nu vreti sa corupeti oameni de aici!
|
O fac de bună voie și vreau să "corup" la ascultarea de Dumnezeu.
Citat:
2 ereziile sunt in afara bisericii deoarece aceasta este adevarul!
|
Cuvântul lui Hristos este Adevărul (
Ioan 17,17;
14,6), o biserică spune adevărul doar în măsura în care ascultă de Cuvântul lui Hristos. Deci se poate verifica simplu cu Biblia în față.
Citat:
Cand un om expune o erezie el paraseste biserica datorita acelei erezii. Cf biblie care spune aproximativ: daca ar fi fost ai nostri ar fi ramas cu noi!
|
Aproximativ, așa este. Cum am spus mai sus, cine rămâne cu Iisus, e "de-al nostru" adică creștin.
Citat:
Cat despre respectarea sabatului in istorie exceptand biserica etiopiana ortodoxa se gaseste respectat in anumite secole fara legatura intre ele si la dominatiuni sectare!
|
Istoria creștinismului e plină de excepții dintr-astea. Că au fost catalogate "denominațiuni sectare", ori că nici nu se mai știe de ele fiind înnăbușite în sânge, erau tot "de-ai noștri", că doar nu erau budiști ori musulmani.
Citat:
Oricum diferite de biserica adventa! Chiar biserica adventa nu se trage din acestea!
|
Biserica adventă se trage din toate denominațiile creștine. La fondare ca și în prezent, vin creștini din toate confesiunile.
Citat:
3 raspunsul e banal. Slujba se face la ora 12 nu e nici o confuzie! La noi litera ucide duhul da viata! Nu facem tam tam ca cineva a muncit duminica cu 5 minute de a se intuneca!
|
Știu. Văd chiar la țară (acolo unde e inima ortodoxiei) cum ortodocși muncesc toată duminica fără nicio problemă.
Citat:
4 Au hotarat asa ceva sinoadele? prezinta dovezi!
|
Nici nu e nevoie. M-aș bucura să n-am eu dreptate și să nu mai urmați acele hotărâri ale "presupuselor sinoade".
Citat:
5 la aceasta postare nu stiu la ce te referi. Biserica adventista m-a mintit ca aceia care ii omora biserica catolica erau niste crestini adevarati. Din pacate erau niste sectanti care atacau biserica catolica si de aceea erau casapiti!
|
Dacă vă referiți la cruciada împotriva valdenzilor (păzitori ai sabatului din Mții Piemont) da... "sectanții" aceia femei și copii au atacat armatele regulate ale principelui, aruncându-se în halebardele lor...
Citat:
6 textul nu a fost tradus corect dar el dovedeste ca biserica a avut dreptate.
|
Halal dreptate! Prin fraudare...
Citat:
Te referi la faptul ca Iosua ar trebui scris Iisus?!? daca Iisus (Dumnezeu) le-ar fi dat o odihna nu ar mai fi vorbit de o alta zi!
7 la 7 e simplu. Litera ucide Duhul da viata!
|
Nu, nu despre aspectul acesta e vorba. O să revin după ce ajung acasă. Acum plec la Biserică. O seară plăcută!