Subiect: Liberul arbitru
View Single Post
Vechi 02.08.2011, 20:59:06
VictorS
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de costel Vezi mesajul
Avem liber arbitru si in functie de cum ne folosim de el, vom avea parte de fericire sau suferinta vesnica.

Este adevarat ca Dumnezeu stie cum vom sfarsi, dar asta inseamna ca El doar prestie, nu si predetermina.
Astazi la birou avand mai mult timp si "rasfoind" forumul am ajuns si la acest subiect. Am citit cat de mult/atent am putut fara sa ma vada sefii deci e posibil sa fi sarit exact peste raspunsul la intrebarile ce ma framanta.
Ce am inteles eu este ca evolutia vietii nostre este cunoscuta de catre Domnul dar nu intervine asupra deciziilor nostre lasandu-ne acest liber arbitru. Ca noi il folosim bine sau rau este treaba noastra si candva o sa raspundem pentru asta.
Atunci care mai este rolul rugaciunilor nostre ? Nu cumva singura rugaciune "corecta" este cea in care cerem iertare Domnului pentru pacatele noastre ( alegeri gresite in viata , alegeri pe care le facem pentru ca avem acel liber arbitru).
Faptul ca nu predetermina inseamna ca nici nu ne influenteaza alegerile din timpul vietii ?
Sper ca se intelege care este dilema mea. Adica ce rost are sa ma rog pentru ajutor la un examen de exemplu cand se stie deja daca-l iau sau nu. Examenul e doar un exemplu care mi-a venit in minte ca nu am de dat nici un examen , am dat destule la viata mea, dar se pare ca l-am picat pe cel mai important pana acum :).
Reply With Quote