Subiect: Prietenie
View Single Post
Vechi 27.07.2011, 10:51:27
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Cine are dinti de lapte in ale credintei trebuie sa astepte pana se fortifica el insusi duhovniceste. Daca incearca prea devreme sa influenteze pe altii care au nevoie de un duhovnic cu putere multa in cuvant, s-ar putea sa obtina efectul invers. Duhurile necurate care-i razboiesc pe cei impatimiti se napustesc asupra celui care incearca sa-i corecteze. Daca acesta nu stie cum sa poarte acest razboi nevazut, cade in capcana cu usurinta.

,,Prieteniile rele strica naravuri bune." - spune un proverb romanesc.

,,Prietenia cu lumea ( cu patimile si cu oameni impatimiti) e vrajmasie cu Dumnezeu."

,,Cu oamenii cei ce fac fărădelege și nu mă voi însoți cu aleșii lor.
Certa-mă-va dreptul cu milă și mă va mustra, iar untul de lemn al păcătoșilor să nu ungă capul meu."

(Psalm 140)

Bine ar fi sa pastrezi distanta si chiar sa le explici de ce. Asta inseamna sa-L marturisesti pe Hristos. Caci in timpul discutiilor nu se poate sa nu scoata si cate o ,,perla'' prin care sa-si justifice alegerea sau sa nu-L huleasca pe Hristos sau sa nu-ti strecoare idei ale orientarii lor fara sa-ti dai seama. Cu cat tii mai mult la ei, cu atat trebuie sa fii mai categoric in a-L marturisi pe Hristos in fata lor si in a conditiona prietenia cu ei in functie de optiunile lor religioase. Astfel i-ai pune pe ganduri si, cine stie, poate ca te-ar urma ei.

E vorba despre prietenie, (care ne poate influenta viata) nu despre cunostinte intamplatoare, totusi. In zilele noastre, dupa cum vezi, pentru a ramane ortodocsi, mai facem si sacrificii, caci nu putem fi intotdeauna si pe placul tuturor oamenilor si pe placul lui Dumnezeu. Dar pentru ca sa ai aceasta tarie, ai nevoie de un duhovnic foarte bun, asa cum ti s-a mai spus.
Multumesc de sfaturi ...sunt folositoare si chiar am sa tin seama de ele.