Citat:
În prealabil postat de ai2
Plateste Bill niste oameni cu IQ mult peste media credinciosilor (nu te supara, asta-i realitatea) ca sa faca un produs pe care aceastia sa-l primeasca gratis?
|
Știu că e off topic, însă... Nu știu pe ce te bazezi când spui că media credincioșilor ar avea un IQ mai mic. Mai mic decât cine? Decât media necredincioșilor?
Să admitem, însă că e așa.
Probabil că în Dumnezeu pot crede fie cei care sunt proști și știu că sunt proști, adică oamenii simpli, care nu cunosc multe dar știu că nu cunosc. Pentru ei lumea care-i înconjoară e o mare necunoscută, un mister imens, și cred că Dumnezeu este explicația ultimă pentru tot.
Fie cei care sunt foarte inteligenți sau care au ajuns să cunoască foarte mult, dându-și seama că ceea ce nu cunosc e cu mult mai mult decât ce cunosc. Și, din nou, sunt deschiși față de misterul care îi înconjoară.
Problema este cu cei de la mijlocul intervalului, adică cei care și-au pierdut inocența omului simplu, care au început să cunoască lumea în care trăiesc, dar, desprinși de pământ și neajungând încă la cer, cred că au ajuns să știe. Se mulțumesc cu ceea ce cunosc și cred că mai mult de atât nu poate fi cunoscut; prin urmare, nu are cum să existe. Ei au certitudini care îi închid în ei înșiși, certitudinea că lumea
nu e decât ceea ce cunosc ei și nimic mai mult, pe când credincioșii cred că lumea este ceea ce cunosc
și mult mai mult decât atât.