Citat:
În prealabil postat de informatorul
agnosticismul si ateismul nu sunt chestii mutual exclusive
un ateu nu e convins de inexistenta divinitatii
un agnostic nu are spiritual knowledge
deci pot spune ca eu sunt un ateu agnostic
|
Bun, deci ateii cred ca Dumnezeu nu exista, asa cum credinciosul crede ca Dumnezeu exista, ambii neavand o dovada efectiva, deci exista si o doza de subiectivism in credinta fiecaruia, pe langa toate argumentele logice pe care ambii le aduc, pentru a-si intari convingerea proprie. Necredinta este o premiza a vietii, in aceeasi masura ca si credinta.
Spui ca ateul agnostic nu are cunoasterea spirituala, deci consideri ca “spiritualul” e o metafizica abstracta, respingi din start la nivelul intelectului experienta spirituala pentru ca aceasta nu se poate dovedi ? Personal consider ca nu trebuie sa punem problema "exista sau nu exista Dumnezeu", ci daca am sau nu nevoie de Dumnezeu, am nevoie de cunoastere spirituala. Din aceasta necesitate spirituala rezida si credinta. Mao Țe-Tung, care a fost un ateu convins, s-a botezat in momentul in care a trecut printr-un moment extrem de dificil, cand era "pe moarte",deci intr-un final s-a manifestat si la el acea trebuinta umana de siguranta, de protectie, ego-ul lui s-a zdruncinat si a avut nevoia sa creada.