Subiect: Inchizitia
View Single Post
Vechi 09.07.2011, 09:00:10
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Nutucutu,
Un singur lucru accentuez mereu cu adevarat si anume ca in orice problema trebuie sa facem ceea ce ne-a cerut Iisus. Deci El a cerut ca Evanghelia Sa sa fie adusa la cunostinta tuturor si pentru asta i-a trimis pe apostoli in lume, iar pe cei care vor crede Evangheliei, sa ii boteze in Duhul Sfant. De ce a vrut Domnul Iisus ca apostolii sa propovaduiasca Evanghelia la toti oamenii? Ca sa fie cumva toti oamenii obligati sa se crestineze si sa fie buni crestini? Care a fost scopul urmarit de El? Chiar El a dat raspunsul: "ca sa nu mai zica nimeni la Judecata ca nu a stiut" (parafrazat din memorie). Apoi, dupa ce aducem la cunostinta oamenilor Evanghelia, ce trebuie facut cu cei care nu o vor primi? Tot El a zis: scuturam praful de pe picioare si mergem mai departe. Deci concret, la cei de la Parada gay trebuie sa le spunem ce zice Evanghelia si daca o primesc atunci pacea Domnului sa ramana cu ei, iar daca nu o accepta, scuturati praful si mergeti mai departe. Nu se poate nimic cu forta, si nici Iisus nu a cerut nimic cu forta. De ce atunci dvs. va incapatanati in ideea de a forta oamenii cand de fapt rolul dvs. este doar de a le aduce la cunostinta voia lui Dumnezeu? Stiu cei de la parada gay ca nu fac dupa voia lui Dumnezeu? Daca da, atunci totul a fost facut pentru ei, nu vor putea spune la judecata ca nu au stiut. Domnul a cerut doar vestirea Evangheliei pentru a fi adusa la cunostinta oamenilor, nu a cerut si impunerea ei cu forta. Ori Inchizitia a vrut sa o impuna cu forta, nu a fost o institutie care sa faca evanghelizarea oamenilor dupa modelul cerut apostolilor.
Evanghelia trebuie vestita pentru doua motive: in primul rind pentru a se mintui oamenii, pentru ca toti sintem chemati la mintuire si in al doi-lea rind pentru ca respectind poruncile invingem raul prin bine. Iar in acest context am citeva observatii:
1. Niciodata nu am intilnit aceasta conceptie la altii in afara de ortodocsi: noi detinem adevarul si il spunem, cine vrea sa asculte bine, cine nu, nu. Faptul ca Dumnezeu ni se releva, din contra, ne obliga sa-l iubim mai mult pentru aproapele si sa ne sacrificam mai mult pentru aproapele; pentru ca noi nu sintem cu nimic mai buni decit un gay sau oricare alt pacatos;faptul ca l-am cunoscut pe DUmnezeu nu e meritul nostru, e meritul Domnului ca a binevoit sa ni se releve.
2. Domnul a vrut ca Evanghelia sa fie raspindita pina la marginile lumii pentru ca toti sa poata fi mintuiti; din iubire a facut acest lucru. Iar daca cineva nu asculta de acest cuvint cred ca singurul lucru pe care il putem face este sa ne rugam pentru el. In legatura cu stergerea prafului, aveti textul mai jos:

8. Tămăduiți pe cei neputincioși, înviați pe cei morți, curățiți pe cei leproși, pe demoni scoateți-i; în dar ați luat, în dar să dați.
9. Să nu aveți nici aur, nici arginți, nici bani în cingătorile voastre;
10. Nici traistă pe drum, nici două haine, nici încălțăminte, nici toiag; că vrednic este lucrătorul de hrana sa.
11. În orice cetate sau sat veți intra, cercetați cine este în el vrednic și acolo rămâneți până ce veți ieși.
12. Și intrând în casă, urați-i, zicând: "Pace casei acesteia".
13. Și dacă este casa aceea vrednică, vină pacea voastră peste ea. Iar de nu este vrednică, pacea voastră întoarcă-se la voi.
14. Cine nu vă va primi pe voi, nici nu va asculta cuvintele voastre, ieșind din casa sau din cetatea aceea, scuturați praful de pe picioarele voastre.

Inainte de a-mi sterge praful de pe picioare trebuie sa ma asigur ca fac toata porunca Domnului: invii mortii, vindec bolnavii, scot duhurile necurate. Cum nu sint capabila de asa ceva nu pot nici sa-mi sterg praful de pe picioare. Din tot ce am citit eu despre sfintii catolici, singurul care vreodata si-a sters praful de pe picioare a fost sfintul Anton de Padova. Iar el chiar a vindecat bolnavii, a scos demonii si a inviat si mortii.
3. V-am mai spus o data: si eu cred ca trebuie sa facem ceea ce ne-a spus Isus, iar vorbele Lui sint sintetizate in cele 10 porunci; acestea sint simple. Daca sint lasate de Isus, iar noi sintem o tara care declaram ca sintem majoritar ortodoxa si al avem ca Domn pe Isus Cristos, atunci normal, in aceasta tara normele de conduita ar trebui sa fie ale moralei crestine.
Reply With Quote