Subiect: Inchizitia
View Single Post
Vechi 07.07.2011, 16:39:02
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Un ucigas este trimis la inchisoare pentru a proteja societatea de el, pentru ca a dovedit ca este dispus sa faca rau, concret, altor oameni, atentand la un drept fundamental al acestora, dreptul la viata.

Idem, un hot atenteaza la dreptul de proprietate.

Daca un vrajitor, prin intermediul magiei, imbolnaveste un alt om, de ce vi s-ar parea anormal sa mearga si el la inchisoare ?

Daca un eretic face apologia publica a ereziei si prin aceasta pune in pericol sufletele altor crestini, cu ce vi se pare mai putin periculos decat criminalul care da cu parul in cap ?
Ați putea dovedi, în instanță, răul făcut clientului dumneavoastră de un vrăjitor? Puteți dovedi că vrăjitoarele fac rău, când ele susțin că fac bine?
Cât privește ereziile, cine să stabilească ce este erezie și ce nu? Biserica Catolică? Biserica Ortodoxă? Sau Biserica Protestantă? Noi avem adevărul nostru, dumneavoastră pe al dumneavoastră, alții pe al lor. Ce drept aveți să ne impuneți adevărul dumneavoastră sau ce drept avem noi de a-l impune altora? Dacă asta ar fi fost voia lui Dumnezeu, ar fi venit cu sabia, sau l-ar fi arătat, pur și simplu, într-un mod incontestabil.

Mie îmi este clar că rolul Bisericii este de a influența societatea cucerind inimi, nu de a o controla. Realitatea este că cei care au un comportament creștin în societate sunt puțini. De aceea lumea e așa cum e; ea reflectă imaginea noastră. Dacă majoritatea covârșitoare s-ar purta ca niște buni creștini, lumea noastră ar fi altfel. Dacă cei mai mulți nu doresc asta, ce drept avem noi să le-o impunem (presupunând că noi suntem cei buni)?

Avem cu toții datoria de a fi creștini activi, de a nu privi pasivi la ce se întâmplă; duhovnicul meu spunea că fiecare poate și trebuie să-l mărturisească pe Hristos prin viața sa, la locul lui de muncă, în familie și pretutindeni pe unde se duce.
Dar e o mare greșeală, zic eu, să vrem să facem mai mult decât a făcut Mântuitorul.

Am mai spus-o: dacă politicienii ar fi creștini ar da legi creștine, dacă judecătorii, procurorii și avocații, polițiștii ar fi creștini, am avea dreptate în societate, dacă învățătorii, profesorii ar fi creștini, ar ieși din mâinile lor tineri creștini, dacă doctorii... ș.a.m.d.
Reply With Quote