Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 30.06.2011, 20:49:22
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tuty2010 Vezi mesajul
Sfantul Padre Pio este recunoscut pentru bilocatii, printre multe altele. Deci Biserica a recunoscut aceste fenomene ca fiind autentice si avand sursa divina, altfel nu ar fi fost declarat sfant.
Singura autoritate a noastra este BC, parerile personale ale unora sau altora, fie ei si teologi fiind nereprezentative si irelevante, pentru ca un catolic adevarat va asculta intotdeauna de Biserica, stiind ce a promis Isus vis a vis de Biserica Sa: ca portile iadului nu o vor invinge.
Nu numai Padre Pio a avut aceasta minune, ci foarte multi sfinti catolici. Citeam si despre Anton de Padova, dar acolo nu-mi dau seama exact daca era bilocatie sau translatie sau alt fel de fenomen.
Pana acum eu stiam ca nu a fost canonizat, vad ca s-a intamplat asta in 2002.
Stiu ca majoritatea catolicilor asculta doar de ce spune BC, dar eu am scris pentru ortodocsi in primul rand si pentru cine mai vrea sa citeasca. In aceasta sectiune dedicata Bc ortodocsii isi spun parerea despre BC si catolicism.

In link-ul catolic era vorba de sfinti si teologie catolici ce contesta o asemenea minune, dandu-si seama ca nu poate fi divina. Iata si citatul de pe newadvent:
" Regarding the absolute possibility of a body being present circumscriptively in more than one place, St. Thomas, Vasquez, Silv. Maurus, and many others deny such possibility. The instances of bilocation narrated in lives of the saints can be explained, they hold, by phantasmal replications or by aerial materializations."