Citat:
În prealabil postat de bogdan81
Eu stiu ca lumina o primeste numai patriarhul ortodox.
Din cate stiu, s-a mai spus asta aici, lumina a fost refuzata de 2 ori catolicilor si o data armenilor. Cu catolicii s-a intamplat in timpul cruciadelor, cand acestia au slujit la sfantul mormant in locul ortodocsilor de Pasti, insa lumina nu a venit. Abia cand la porunca autoritatii de acolo a fost adus patriarhul ortodox, lumina a venit la el.
Cu armenii a fost la fel. Pe la 1424 daca nu ma insel, au mituit pe turci sa intre ei acolo sa slujeasca, si lumina nu a venit. Iar patriarhul ortodox statea afara din biserica, langa un stalp. Iar lumina a iesit prin acel stalp care este acolo pana in ziua de azi, si a venit lumina acolo unde statea patriarhul ortodox.
Dvs. puteti crede ce doriti. Eu asta stiu si cred.
|
Avem descrieri detaliate inca de acum 1000 de ani, inclusiv de la catolici (chiar un papa a spus despre minune).
Eterodocsii doar asista la slujba, nu participa niciun preot eterodox la slujba. De asemena, la minune poate asista orice om din orice religie, nu verifica buletinul de ortodox la intrare.
Inainte Sfintele Pasti era comun, acum catolicii au slujba de obicei in alte dati decat ortodocsii. Nimeni nu se mai incumeta sa tina slujba in locul ortodocsilor dupa ce s-a intamplat in trecut cu catolicii si cu armenii, de teama ca s-ar dovedi ca religa lor nu e ca cea ortodoxa.
Unele relatari spun ca la intamplarea cu armenii Patriarhul ortodox a mers la cea mai apropiata biserica, nu in curte.