Citat:
În prealabil postat de konijiro
Ca sunt si profesori prost pregatiti, e adevarat. Dar sa spui ca informatiile care tin de geologie / geografie tin de credinta, mi se pare o enormitate.
Si asta pentru ca si daca nu inteleg tot, si accept pentru ca am incredere in profesor sau respectiva carte, daca la un moment dat am un dubiu, pot sa pun mana pe inca o carte, si dupa aia pe inca una, pana ma edific.
Ca voi credeti ca Pamantul are 6000 de ani si a fost facut de un nene cu barba (sau fara), e ok. Dar asta nu inseamna ca orice cunoastere se bazeaza pe credinta. Din contra.
|
Tocmai asta e problema, ca unele din informatiile care se spun ca sunt stiintifice de fapt nu sunt, ci doar ipoteze si teorii. Iar daca mergi al originea acestor teorii vezi ca nu prea se sprijina pe nimic (ma refer la evolutionism).
Noi nu credem c apamantul are 6000 de ani, cred ca neoprotestantii spun asta. Noi credem ca sunt cam 7500 de ani de cand Adam a fost alungat din Rai. Si eu am fost surprins sa gasesc o cronologie foare exacta in hronograf, data paralel din trei surse.