Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
Daca trebuie fiecare luat asa cum este si iubit asa cum este, DE CE umbla cu disperare propagandistii cultelor neoprotestante la vanatoare de crestini apartinand Bisericii originale ?
|
Pentru ca nu-i considera crestini.
Neoprotestantii nu-i considera crestini pe crestinii cu numele ci doar ce cei care traiesc asa cum a invatat Hristos si apostolii Sai.
Daca cineva se pretinde a fi crestin dar fura, se imbata, minte, injura, nu se roaga, merge la biserica doar la Paste si la Craciun, el e un crestin doar cu numele. Din orice confesiune ar fi, NU va ajunge in Cer.
Are nevoie de evanghelizare.
Citat:
Daca vine un adventist sau un iehovist (sau un alt "ist" din cei aparuti ca ciupercile dupa ploaie in ultimii 150-200 de ani) si bate la usa mea ca sa-mi spuna ca e mai bun "crestinismul" lui decat crestinismul meu, inseamna ca nici macar nu ma respecta, cu atat mai putin ma iubeste.
|
Aveti dreptate in ce va priveste.
Dar daca vine la vecinul de la trei (stiti, tipul acela care a fost botezat ortodox dar practic este un ateu), adventistul da dovada de o dragoste ca a lui Dumnezeu.
Citat:
Eu n-am vazut sa vina misionari ortodocsi pe la usile neortodocsilor si sa incerce sa-i converteasca la ortodoxie.
|
Este intr-adevar una din marile carente ale ortodoxiei.
Nu-i suficient ca recunoasteti, trebuie si schimbare in acest domeniu.
Citat:
Mergeti in tarile islamice din Africa si din Asia: va asteapta Maroc, Tunisia, Libia, Mauritania, Algeria, Egipt, Sudan, Arabia , Emiratele Arabe, Oman, Yemen, Iran, Irak, Turcia, Malaysia, Indonezia, Pakistan, Afganistan _ acolo sunt miliarde de oameni care habar n-au de Hristos ! Mergeti la buddhisti, confucianisti, shintoisti, hindusi: in India, in Indochina si in China si Japonia _ alte miliarde !
Aia chiar ca nu au auzit de Hristos; nu L-au avut niciodata.
|
Prin harul lui Dumnezeu eu am facut-o cativa ani si continuu sa o fac si acum intr-o anumita forma. Multi catolici si neoprotestanti sunt pe Campul de Misiune. Este ce-i drept si ortodoxia reprezentata. Nu atat cat ar trebui.
Asa cum spuneti, acolo este cea mai mare nevoie.
Daca sunteti in mod real interesat sa mergeti va pot da detalii.