View Single Post
Vechi 14.06.2011, 13:02:32
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lilith23 Vezi mesajul
Nu mi se pare corect să definești normalitatea prin prisma religiei și a credinței tale. Exact așa ar putea spune catolicii că li se pare absolut normal ca toată populația globului să fie catolică. Tot așa ar putea spune anglicanii, protestanții, luteranii, budiștii etc.
Normalitatea e extrem de relativă. Tu ai credința ta și ți se pare normală. Alții au credința lor și li se pare foarte normal să o aibă. S-a mai pus pe undeva, pe ceva thread, problema în felul următor: cei născuți în Africa, cei care nici măcar n-au auzit de ortodoxie, sunt anormali? Nu vor fi mântuiți, nu sunt iubiți de Dumnezeu?

Uite, am să-ți definesc normalitatea, așa cum o văd eu: Normal mi se pare ca oamenii să fie buni și iubitori și milostivi. Că o fac în numele lui Dumnezeu sau în numele lui Buddha e irelevant. Eu cred că orice nume i-ai da, e unul singur.
Bunul Dumnezeu ne-a dat si un dar, inteligenta si libertatea de alegere. Fiecare poate cauta adevarul, si este obligat sa o faca daca vrea sa se mantuiasca. Nu poate sta sa asculte ce zic unii oameni, trebuie sa asculte ce zice Dumnezeu. Si cautand sincer adevarul Domnul il va ajuta sa-L si gaseasca (mai ales acum cand exista internet si alte surse de informare).
Nu-l tine nimeni legat in religia lui. Daca pentru o buna educatie si un trai mai bun pe pamant facem 12 ani de studii plus o facultate, e normal ca pentru viata vesnica sa acordam macar o mica parte din acesti ani.