View Single Post
Vechi 14.06.2011, 12:55:51
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vintage Vezi mesajul
Draga Lilith, cu riscul de a te supara un pic, dar te rog, sa nu te superi, ca n-o zic cu rautate ci cu dreptate, te contrazic: NORMAL este ca fiecare din noi, noi toti oamenii, sa avem aceeasi credinta dreapta care bineinteles este credinta ortodoxa. Zic, deci ca asa este normal sa fie. Dar avem LIBERTATEA sa fim sau sa nu fim NORMALI.
In alte privinte, desigur, nu te poti astepta ca toti oamenii sa aibe aceeasi parere. Unora le place o culoare, altora alta. Unora cafeaua, altora ceaiul, etc
Nu mi se pare corect să definești normalitatea prin prisma religiei și a credinței tale. Exact așa ar putea spune catolicii că li se pare absolut normal ca toată populația globului să fie catolică. Tot așa ar putea spune anglicanii, protestanții, luteranii, budiștii etc.
Normalitatea e extrem de relativă. Tu ai credința ta și ți se pare normală. Alții au credința lor și li se pare foarte normal să o aibă. S-a mai pus pe undeva, pe ceva thread, problema în felul următor: cei născuți în Africa, cei care nici măcar n-au auzit de ortodoxie, sunt anormali? Nu vor fi mântuiți, nu sunt iubiți de Dumnezeu?

Uite, am să-ți definesc normalitatea, așa cum o văd eu: Normal mi se pare ca oamenii să fie buni și iubitori și milostivi. Că o fac în numele lui Dumnezeu sau în numele lui Buddha e irelevant. Eu cred că orice nume i-ai da, e unul singur.

PS: Nu mă supără niciodată să fiu contrazisă, atâta timp cât respectul și bunul-simț sunt prezente. Iar la tine au fost, nu se pune problema. Și te rog să nu citești mesajul meu ca fiind unul răutăcios. Mi se spune deseori că par caustică și flegmatică în exprimarea scrisă. Însă tonul meu e cald și prietenos, de obicei. Cel puțin mie așa îmi pare.

Last edited by Lilith23; 14.06.2011 at 12:58:18.