View Single Post
Vechi 11.06.2011, 16:21:58
IoanC84 IoanC84 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.06.2011
Exclamation Dezbatere?!!!

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Domnule, nu stiu de ce, dar transmiteti sentimentul ca incercati sa viriti un pumn in gura celor care vor sa participe la o dezbatere a acestor argumente, asa cum se prezinta ele si indiferent de cine le prezinta cu sau fara doctorat. Este oare o asa de mare blasfemie sa ceri un lucru asa de marunt si neinsemnat ca aceasta simpla lamurire ale unor dovezi.

De ce oare sariti in sus de un cot , enervat la culme ca domnul corut este inadecvat acestor dezbateri. De ce oare dat deja sentinte de cine are dreptul sa dezbata si cine nu?

Atitudinea aceasta eliminatorie pare a fi mai degraba o conspiratie a celor care cred orbeste, decit ceva clar frumos, pur, adevarat, sensibil, explicabil si care nu prezinta nici o dificultate de promovare in rindul maselor.
Domnule Andreicozia, nu pot pricepe nicidecum de partea cui sunteti. De asemenea, nu inteleg de ce vorbiti despre dezbateri. Din ce stiu eu, acest site se doreste unul ortodox, se doreste deschis si intelegator fata de cei cu alte convingeri, insa intotdeauna, ca ortodocsi, avem o obligatie ce tine de credinta si constiinta morala: nu "dezbatem" adevarurile de credinta. Fie le credem, nu orbeste, ci prin cercetare, prin trairea lor, fie nu le credem, dar nu prea avem ce dezbate.
Acela care doreste sa "dezbata" adevarurile de credinta din Sfanta Scriptura sau Sfanta Traditie se catalogheaza, de unul singur si in mod automat, drept necredincios.
Putem fi intelegatori si deschisi la discutii cand vine vorba de aspecte interpretabile ale vietii noastre crestine, cum ar fi cat este necesar sa ne rugam, cum putem sa ne imbunatatim viata, lucruri pe care fiecare le poate interpreta si adapta nevoilor sale sufletesti. Insa cand vine vorba de dogmele care precizeaza adevarul absolut al ortodoxiei, afirmam, nu "dezbatem".
Ca sa parafrazez un personaj popular in zilele noastre, din pacate din tagma celor care caracterizeaza societatea actuala: "Ori suntem ortodocsi, ori nu mai suntem".
Ce ati dori sa argumentam si sa dovedim lui Pavel Corut, care nu si-a castigat calificativul de domn datorita propriei sale promiscuitati? Sa explicam aici ca exista Dumnezeu? Sa aratam ca El a creat lumea? etc. Un copil din clasele 1-4, gratie brumei de religie pe care o studiaza, sau un pensionar de la tara fara cele patru clase, ii poate explica simplu aceste lucruri.
Ce sa "dezbatem" sau ce sa "dovedim"?
Reply With Quote