View Single Post
Vechi 05.06.2011, 23:05:59
TINERI PENTRU ROMANIA's Avatar
TINERI PENTRU ROMANIA TINERI PENTRU ROMANIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.08.2010
Locație: Mai multe localități
Religia: Ortodox
Implicit

EXERCIȚIU DE IMAGINAȚIE

De 1 Decembrie, ca de obicei, va ploua și va fi frig.
Dar ce contează?

Să ne imaginăm că ploaia măruntă și rece, care se va cerne peste noi, ne va face să ne privim destinul drept în ochi și să ne contemplăm viitorul fără teamă.

Să ne imaginăm totodată că brusc toți ne vom aminti în sfârșit de Istoria noastră, de întreaga noastră Istorie.

Să ne imaginăm că în loc să punem bețe în roate celor care încearcă să mențină vie flacăra românismului, îi vom ajuta.

Să ne imaginăm că această ploaie ne va aduce o mai bună cunoaștere a limbii pe care o vorbim, Româna.

Să ne imaginăm că apa rece pe care cerul o va revărsa asupra noastră se va transforma în mândrie.

Să ne imaginăm că toți românii se vor defini ca persoane mândre că trăiesc în România.

Să ne imaginăm că toți românii, datorită acestui duș glacial, vor redeveni mândri de Țara lor, de Istoria lor, de limba pe care o vorbesc, de realizările înaintașilor și că, începând de a doua zi, vor sta iar drepți, curajoși și dârji în fața nenorocirilor așa cum au făcut-o mereu de 2.000 de ani.

Dacă vom face acest exercițiu de imaginație, ziua de 1 Decembrie va fi, în ciuda vremii sau vremurilor nefavorabile, cel mai frumos spectacol pe care ni-l putem oferi noi românii.

Avem însă nevoie de exerciții de imaginație pentru a fi cum am fost?
Eu cred că nu...

Ploaia, chiar măruntă, rece și sâcâitoare, e întotdeauna fertilă pentru că vine de la bunul Dumnezeu.

Tomescu Ionuț