Citat:
În prealabil postat de guardian knight
Eu sper ca ai inteles spiritul de gluma in leg. cu pata rat ,si sper ca nu te-ai suparat!
Poate or fi oameni sarmani,da ti-as pune doua intrebari :
1). sunt putini sau numerosi,adica mai degraba sunt exceptii sau o masa mare de oameni?
2). cum ai pot recunoaste pe stada,afara de cersetorii tigani, cum arata ei, sunt imbracati in zdrente, semiimbracati,is mai palizi ,mai trasi la fata, mai slabanogi ?
|
Nu, nu m-am supărat, dar nici nu m-am prăpădit de râs.
1. Sunt o masă mare de oameni. Am mai spus într-un post că fosta clasă mijlocie a ajuns, după criză, clasa de jos. Acei oameni care abia răzbesc, lună de lună.
2. Cum să-i recunoști? Simplu. Sunt mame pe fața cărora se citește oboseala, cu copii de mână - care cer ouă kinder sau păpușa frumoasă din vitrină - și care se străduiesc să le ofere o explicație pe înțelesul lor, fără a striga în gura mare "nu avem bani". Sau, și mai rău, sunt copii care s-au obișnuit să nu mai ceară. Și care se bucură la orice mărunțiș primit. Mai sunt și acei părinți care riscă să aibă un copil fără educație, pentru că nu-și permit să mai plătească taxa la grădiniță. Sunt mulți alții, trebuie doar să ne uităm bine în jur. Nu îi vei recunoaște așa, de la o poștă, pentru că în România sărăcia de mult nu mai iese în evidență. Dar cu un pic de implicare și o doză de compasiune, îi vei repera repede.