View Single Post
Vechi 01.06.2011, 15:19:11
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Raziel Vezi mesajul
Nu stiu cum ati ajuns la concluzia ca ca sunt de genul feminin totusi....poate prin aceiasi logica pe care o aplicati cand cititi biblia :))
Daca eu sunt ipocrit dvs ce sunteti?
Iarasi sunteti campion la batut campii.
Intelegeti domnule oadata pt totdeauna ca nu sunt cercetator sunt un om de rand ca multi altii, eu doar am constat un fapt si mi-am spus parerea proprie(care se poate schimba daca imi dovedeste cineva contrariul), nu stiu ce anume nu intelegeti?
Contextul in care trebuie analizata biblia este chiar viata si lumea in care traim.
Traditia extrabiblica este si orala, stim cu totii ce se intampla cand se transmite din gura in gura, e mai ceva ca atunci cand copiezi manual timp de 2000 de ani un text.
Cand pui o intrebare nu aduci argumente, ci raspunsul trebuie argumentat, daca eu vreau sa iau in seama un argument sau o parere a cuiva este in totalitate treaba mea.
Prin faptul ca nu mi-ati raspuns clar cu da sau nu la niste intrebari simple imi rezerva dreptul de a nu va lua in considerare nici un argument ulterior de-al dvs.
Vad ca tot aduceti in discutie adevarul, o notiune care in mod clar va depaseste.
Ar trebui sa va urmati propriul sfat dat la sfarsit.
Case closed!
Raspunsurile pentru dvs au fost date cu mult inainte.De aceea v-am recomandat lecturi pe care chiar ati trebui sa le cititi.In caz contrar ramineti cu ce,sa va citez, ,,se transmite din gura in gura".Faptul ca vreti raspunsuri simplificate pana la un nivel de afirmatie primara tradeaza cam cat ati inteles dintr-o istorie intreaga in care multi,extrem de multi,oameni luminati si-au dedicat o viata studiului fara sa poata pune concluzii categorice pe aceste subiecte.Dar dvs probabil le doriti la acel nivel.Trebuia sa precizati mai clar si atunci va recomandam alt gen de lecturi,mult mai abordabile.

Va spun din nou,public,ca nu ati citit nimic pe aceste subiecte si nu ati efectuat nici o verificare competenta ci doar una lautareasca, tinand cont de modul cum puneti problema.Contextul in care trebuie analizata Biblia,si asta deranjeaza rau si iar nu ati inteles,esti unul etern domnule,lumea in care traiti dvs fiind exact opusul ei,adica trecatoare.Exact acesta este si o caracteristica a Bibliei,atemporalitatea ei,acesta este contextul corect cand se pleaca la o analiza de esenta,dar intrucat nu ati studiat Biblia nu aveti de unde sa stiti asta si probati din nou prin ce intelegeti.Fapta este pozitionata intr-o epoca cu caracteristice ei dar morala si mesajul sunt atemporale.

Sunt doua paliere de analiza domnule:incadrarea in spatiu si timp.Dvs stiti doar de palierul orizontal de analiza si acela limitat pt ca in momentul cand analizezi doar din perspectiva prezentului pierzi originea abordarii.Prima data trebuie sa intelegi cum a gandit cel ce a scris-o,cum se pozitiona fata de aceean scriere,dpdv al culturii,mentalitatii,etc.Apoi urmaresti firul prin istorie pana in prezent si veti vedea ca se duce-n viitor.Ca sa avansati cu intelegerea exista oameni,din acele timpuri care,fie si prin cultura lor, va pot oferi elemente de intelegere,la modul superior,chiar din acea epoca.Acum va este clar de ce aveti nevoie de acele lecturi pe care ma indoiesc ca le aveti?Daca chiar ati fi citit atunci ati fi abordat altfel problema si discutia ar fi fost interesanta si nu polemica.Sa va explic mai clar?

Ca sa va dau un exemplu concret,poate ajuta.Cu privire la afirmatiile dvs referitoare la exemplele negative din Biblie ar fi util sa citi un tratat al lui Tertulian contra lui Marcion numit ,,Adversus Marcionem".Veti observa ce erori de interpretare a comis Marcion si apoi puteti sa le evitati si sa analizati in continuare. Asta este o etapa de studiu ce prespune mai mult decat cautarea pe internet. Presupune timp,pasiune,efort.Mergand pe acest fir,prin timp,poate veti ajunge,in prezent,la lucrarea lui Andrei Kuraev numita ,,Este oare crud Vechiul Testament".Este o linie de verificare,fie si intelectuala,pe care o puteti face singur/singura.Asta insa solicita mai mult decat oferiti dvs verificarilor in acest moment.

Poate ca,undeva,candva,veti reusi acesta calatorie a sufletului prin Credinta.Sau poate doar dpdv intelectual.Sau poate deloc.Va doresc succes.

Last edited by Scotland The Brave; 01.06.2011 at 15:21:29.
Reply With Quote