Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
Da, cand a spus "lasati copiii sa vina la mine si nu-i opriti", se referea la copiii nebotezati, care trebuiesc botezati.
|
Cand a spus "lasati copilasii sa vina la Mine" se referea la copilasi nebotezati, pe care "i-a luat in brate si i-a binecuvantat, punandu-Si mainile peste ei" (cititi Marcu 10:13-16). Nu i-a trimis la nici un botez. Nici nu pomeneste despre asa ceva.
Citat:
Altfel, cum poate sa vina un copil la Hristos ??
|
Asta este grija lui Hristos. Nu lasa EL copilasiii de izbeliste.
Citat:
Un copil care nu stie sa citeasca, un copil care nu are destul discernamant, cum poate sa vina la Hristos altfel decat prin Botez ?
|
Tocmai ca botezul presupune discernamant, credinta si marturisirea a credintei.
Citat:
Botezul nu e un legamant (unde scrie in Biblie ca botez = legamant ??), ci este imbracare in Hristos: "Cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati imbracat".
|
Imi rastalmaciti cuvintele. Am facut referire la incheierea unui legamant prin botez.Iar una din definitiile botezului, ramane cea data de Sfantul Apostol Petru: "
marturia unui cuget curat, inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Iisus Hristos"(1 Petru 3:21)
Botez, fara credinta si marturia credintei celui botezat, nu se poate.
"Uita apa. Ce ma impiedica sa fiu botezat?" Filip a zis: "Daca crezi din toata inima, se poate."(Fapte 8:36-37)
Citat:
Cine nu e botezat, nu e imbracat in Hristos. Daca moare nebotezat, moare fara Hristos si ramane in afara imparatiei lui Dumnezeu. Nu zic eu. Zice Hristos (Evanghelia dupa Ioan, cap. 3).
|
In Evanghelia dupa Ioan, cap. 3, Domnul Iisus Hristos ii vorbeste lui Nicodim despre nasterea din nou, nu despre actul botezului.
Despre botez si imbracarea in Hristos este scris in Galateni 3:27. Ca sa intelegeti corect acest pasaj, cititi si Romani cap. 6:1-14 (unde se vorbeste despre botez si schimbarea vietii, in Hristos).