View Single Post
Vechi 01.06.2011, 07:28:53
asteptatorul asteptatorul is offline
Banned

Data înregistrării: 30.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Da, cand a spus "lasati copiii sa vina la mine si nu-i opriti", se referea la copiii nebotezati, care trebuiesc botezati.
Cand a spus "lasati copilasii sa vina la Mine" se referea la copilasi nebotezati, pe care "i-a luat in brate si i-a binecuvantat, punandu-Si mainile peste ei" (cititi Marcu 10:13-16). Nu i-a trimis la nici un botez. Nici nu pomeneste despre asa ceva.

Citat:
Altfel, cum poate sa vina un copil la Hristos ??
Asta este grija lui Hristos. Nu lasa EL copilasiii de izbeliste.

Citat:
Un copil care nu stie sa citeasca, un copil care nu are destul discernamant, cum poate sa vina la Hristos altfel decat prin Botez ?
Tocmai ca botezul presupune discernamant, credinta si marturisirea a credintei.

Citat:
Botezul nu e un legamant (unde scrie in Biblie ca botez = legamant ??), ci este imbracare in Hristos: "Cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati imbracat".
Imi rastalmaciti cuvintele. Am facut referire la incheierea unui legamant prin botez.Iar una din definitiile botezului, ramane cea data de Sfantul Apostol Petru: "marturia unui cuget curat, inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Iisus Hristos"(1 Petru 3:21)

Botez, fara credinta si marturia credintei celui botezat, nu se poate. "Uita apa. Ce ma impiedica sa fiu botezat?" Filip a zis: "Daca crezi din toata inima, se poate."(Fapte 8:36-37)

Citat:
Cine nu e botezat, nu e imbracat in Hristos. Daca moare nebotezat, moare fara Hristos si ramane in afara imparatiei lui Dumnezeu. Nu zic eu. Zice Hristos (Evanghelia dupa Ioan, cap. 3).
In Evanghelia dupa Ioan, cap. 3, Domnul Iisus Hristos ii vorbeste lui Nicodim despre nasterea din nou, nu despre actul botezului.

Despre botez si imbracarea in Hristos este scris in Galateni 3:27. Ca sa intelegeti corect acest pasaj, cititi si Romani cap. 6:1-14 (unde se vorbeste despre botez si schimbarea vietii, in Hristos).
Reply With Quote