Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave
Va anunt vesel ca noi,protestantii de pe forum,adica eu,va scutim de acesta problema.In urma solicitarii dvs am convocat o sedinta de urgenta la care eu am centrat si eu am dat cu capul,adica eu am propus,eu am votat si s-a aprobat in unanimitate ca sa nu (mai)suparam pe nimeni,fie cu prezenta,fie cu fapta sau cu vorba.O sa fim prieteni doar noi cu noi,adica eu cu mine.O sa colind forumul intr-un butoi, precum ,,cetateantul lumii" Diogene din Sinope.
Si eventual voi mai putea sa fiu amic cu catolicii,culmea ironiei, cu care desi impartim ceva secole de smotoceala reciproca (dar vorba unui vers din ,,Flower of Scotland": ,,Acele zile sunt in trecut si acolo trebuie sa ramina") inca mai vorbim amical,fie si peste gard, in ultima vreme din ce in ce mai des.Sau ne luam (iar) la omor cu ei ca sa fie balamucul complet.O sa-l alerg pe dl.Mihnea Dragomir cu cu un grafic financiar iar dansul ma va izbi cu sete,sa-mi intre catehismul in cap,cu un instrument medical :)
Deci de un neavenit ati scapat,asta se dizolva de unul singur precum detergentul.Oricum nu mai inteleg nimic: ultima data, in lumea protestanta,cand am auzit ceva referitor la grupuri individuale in functie de credinta,era intr-un discurs despre combaterea sectarianismului si nu era deloc de bine.Acum ma intalnesc iar cu asta dar in ortodoxism si se pare ca este de bine.
Oricum vad ca si dvs sunteti cumva in aceiasi situatie confuza dar din alt punct de vedere: ,,Daca ar fi sa luam adlitteram cuvantul Sfintilor Parinti ar trebui sa vorbim doar in citate.Eu cand am adoptat aceasta atitudine mi s-a spus sa incetez cu citatele ci sa spun de la mine cum vad si inteleg ca s-au saturat de citate."
Greu sa multumesti pe toata lumea doamna.Daca impertinentu care a scris aceste randuri, vesele in aparenta si triste in esenta, v-a suparat,il bag iar in sedinta ,il bat peste palme cu rigla rigorii confesionale si il pun in genunchi,pe coji de nuca,la coltul clasei(lumii religioase). La revedere lume cruda, plec cu traista-n bat in lumea larga.Vorba lui Scarlett O'Hara: ,,Si maine este o zi" :)
|
M-ati facut sa rad. Pacat ca nu stiu sa pun omuleti care sa rada.
Aveti dreptate, numai ca nu asta am vrut sa se inteleaga. Fireste ca trebuie sa fim prieteni, sa comunicam, acum ati zugravit foarte hazliu un tablou dus la extrem.
De pilda eu va apreciez , imi plac postarile dvs, chiar daca sunteti protestant.
Nu ma opresc din ras. Imi si imaginez pe domnul Mihnea dandu-va cu catehismul in cap ca sa va trateze.
De fapt eu am vrut, e drept cam dur in exprimare, sa pun stop unei certe permanente chiar intre ortodocsi.
Si sa amintesc ca deseori au avut loc mici coalitii pe forum, pentru a denigra pe cineva sau a incerca sa il faca sa isi piarda cumpatul. Fireste nu era vorba de dvs sau dl. Mihnea.
De pilda, va dau un exemplu: Vsovivi imi spune la un moment dat: umbla vorba ca sunteti smechera. Acu va intreb pe dvs, unde umbla vorba, la televizor? Nu aici pe forum? Repede s-au adunat, cine e asta, ai grija, bisericute, lifestile si hobby.
Aici sunt foarte multi oameni minunati, de diferite confesiuni, oameni de calitate, nu contest asta niciodata.