View Single Post
Vechi 21.05.2011, 23:17:31
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Nimeni nu zice ca e sanatos, dar mi se pare ca incestul, in cazul in care participantii sunt majori, nu mai e caz penal. Nu sunt sigur, dar asa am auzit.

Diferenta exista, si anume ca din cate stim acum despre homosexualitate, nu e o problema de alegere. Daca esti barbat homosexual, nu exista optiunea de a deveni heterosexual si de a fii fericit alaturi de o femeie. Iar daca un individ a reusit asta (pentru ca homosexualitatea e o chestie cu multe nuante de gri, nu alb/negru), nu inseamna ca toti pot si ca ar trebui impusa tuturor.

Biserica a condamnat de-a lungul timpului comportamente care astazi sunt acceptate social.
La fel, s-a implicat in actiuni care astazi nu mai sunt acceptabile social, sau sunt chiar ilegale.
De unde pana unde Biserica are ceva de zis despre niste oameni carora nu le pasa de ce zice Biserica, si nu intentioneaza sa beneficieze de serviciile ei?

Iti trebuie ceva mai mult decat "nu stiu sigur dar asa am auzit" ca sa ma convingi ca societatea(pentru ca ea ma intereseaza si nu cei care ne conduc) e pregatita pentru o parada a incestuosilor(care nu s-ar mai numi evident asa deoarece releva ura, ci "Electra", "Oedip" sau "Fedra" etc.)

Consideri deci ca incestul e nesanatos din moment ce partenerii pot sa se orienteze spre un alt comportament sexual pe cand homosexualii, nu, deoarece ei se nasc cu orientarea sexuala.

E interesant ce spui pentru ca in cazul incestuosilor(daca ar fi asa cum spui tu dar tare ma tem ca s-ar putea gasi vreun om de stiinta care sa dovedeasca ca si astia se nasc direct cu orientarea asta sexuala, caz in care, diferenta de care vorbesti tu mai sus nu ar mai exista) e vorba de o dorinta pacatoasa deliberata.

Homosexualii vor ca Biserica sa fie mai putin dura cu ei si sa le accepte relatia ca fiind normala. Cu alte cuvinte, el mai tare argument pe care popoarele il au impotriva homosexualitatii este religia(nu doar cea crestina).
Reply With Quote