View Single Post
Vechi 20.05.2011, 10:57:22
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
[font=Verdana]
Cand vine un pastor si predica despre mantuire sa vezi ce se lumineaza toti la fata,cum cresc din pitic in urias al credintei in cateva momente.Se umfla piepturile si toti privesc increzatori,undeva in sus sau in jur.,,Da domne,stiam eu ca sunt pe drumul cel bun,si eu simt asta".Daca predicatorul schimba registrul si predica despre pacat si pocainta sa vezi schimbare.Figurile se alungesc,privesc stanjeniti in jur,toti vor sa se scuze,se simte un sentiment de iritare.,,Domne,da ce tot o tine asta cu pacatu,cu pedeapsa,cam exagereza.Ce ne tot bate la cap,nu stie cum este lumea?Face el pe lupul moralist".Multi pastori,in ziua de azi,predica comod,moralizator,cu scopul de a gadila simtirea(fals)crestina,nu cumva sa le fuga credinciosii.Daca cumva le spun despre pacat multi fug ca potarnichiile,este o oglinda greu de indurat.
Da, știu cum e, așa este și la noi. Și totuși, Isus mai mult despre iad a vorbit, decât despre rai. Dar nu numai Isus, așa au vorbit și apostolii. Și, înaintea lor, Ioan Botezătorul. Toți marii predicatori au vorbit așa. Dacă acuma, la o biserică catolică din București, ar veni un preot să spună: "plecați de la mine, năpârcilor, plecați, morminte văruite !" s-ar lăsa cu scandal și jalbă la episcop. Cum, dom'le, să sperie oamenii ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote