View Single Post
Vechi 19.05.2011, 16:21:56
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Sînt curios care ar fi greșelile din expunerea mea, ca să meditez la ele, eventual să le corectez dacă se dovedesc a fi neconforme cu credința ortodoxă. De asta discutăm pe forum, ca să învățăm unii de la alții și să ne corectăm reciproc. :)
Ionut draga, nu am spus ca ai facut greseli.:-)Ba chiar imi place mult expunerea ta.
Cand am spus "partial", ma refeream la pasajul de mai jos, care mie nu mi-e clar, deci nu-i pot face o apreciere corecta:-).Asta nu inseamna ca e gresit. Inseamna doar ca eu inca nu inteleg acest fenomen.Poate ma ajuti tu.:-)

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Mîntuirea drepților din VT nu era posibilă înainte de Hristos deoarece încă nu se săvîrșise Jertfa de Răscumpărare. Cu toate acestea, acei drepți nu erau chinuiți, ci stăteau în "sînul lui Avraam" într-o stare relativă de despărțire de Dumnezeu. Mai mult, în timpul vizitei Sale în Iad, Iisus le-a propovăduit "duhurilor ținute în închisoare" despre mîntuire și probabil că cine a îmbrățișat filosofia Sa de existență a ieșit de acolo, iar cui nu i-a convenit a rămas în împărăția întunericului împreună cu îngerii căzuți.
Deci eu asta nu inteleg :

1. unde au ajuns "duhurile tinute in inchisoare" care au "imbratisat filosofia Sa de existenta" si au iesit de acolo??
2. inseamna ca iesirea din "sanul lui Avraam" nu a depins de Vointa lui Iisus , ci de acceptul "teoriei" mantuirii de catre cei aflati acolo?!
Reply With Quote