În primul rând eu nu am numerotat nimic! Numerotarea nu numai că nu-mi aparține, dar nu are nimic de-a face cu mesajul meu. Drept pentru care o denunț!
Eu am scris asta:
Citat:
În prealabil postat de luciand
Eu văd o mare confuzie, atât în mintea ta cât și a celorlalți "rupți" de Biserică!
Vezi, tu, spre deosebire de voi care sunteți "predestinați" să dansați pe sârmă cum vă cântă "infailibilul", noi avem liber arbitru! Adică, mai pe înțelesul tuturor, putem să facem tot ceea ce vrem! Absolut tot ceea ce vrem și este, binențeles, cu putință.
Dar noi nu vrem să facem tot ceea ce avem voie! De exemplu, nu vrem să ne rupem de Hristos și de Biserica Sa și nu vrem să aruncăm la gunoi Tradiția lăsată de Sfinții Părinți ai celor 7 Sinoade Ecumenice. Nu vrem să schimbăm nimic din Simbolul Credinței cel lăsat nouă spre neschimbare la Niceea în 325 și la Constantinopol în 381, nici să omitem, dar nici să adăugăm!
Noi nu vrem Să-l părăsim pe Hristos și Biserica Lui, pentru că nici El nu ne părăsește pe noi. Și poate că la "ultima înfățișare" nu-i va fi rușine de noi, dacă nici nouă nu ne-a fost rușine cu El!
Dar se pare că asta nu vă place vouă... Probabil că, de fapt nu-i place celui care manevrează "sforile" marionetelor care sunteți (oare cine-o fi acela?).
Dar chiar, tot voiam să întreb? Dacă la voi totu-i știut dinainte, totul e "scris", de ce vă mai bateți capul? Și-așa nu puteți schimba nimic! Păi lăsați-o-ncolo de treabă; beți, mâncați și vă veseliți, că "infailibilul" veghează! Nu vi se poate întâmpla nimic rău! Iubiți-vă necondiționat, relativist sau cum oți vrea, totul e rezolvat dinainte!
Lăsați-ne pe noi să ne chinuim cu toate "prostiile" ăstea: Dreaptă Credință, dogme, post, rugăciune, energii necreate, mântuire...
P.S.
Vezi că nu materia spurcă, ci gândurile necurate!
Și cel mai grav este întoarcerea cu spatele la Adevăr!
|
Iar tu ai spus asta:
Citat:
În prealabil postat de nutucutu
1.Cind veti scoate ironia din discurs, voi raspunde la problemela care va framinta
2.Ne mina acelasi gind: nici noi nu vrem sa-L parasim pe Cristos si nici biserica Lui; iar mie acest lucru imi convine, pentru ca astfel sintem impreuna lucratori si slujitori ai aceluiasi Domn: Isus Cristos; iar daca imparatia Lui va fi mai mare, vom avea mai multi sansa la mintuire, si poate si eu
3.De unde ati scos teoria asta?
4. Nu raspund pentru ca sinteti ironic
5.Pe astea de unde le-ati mai scos?
6. Chiar va las. Intrebarea mea era simpla, si nu am primit raspuns: in viziunea dumneavoasta, aveti sau nu voie sa aveti prieteni catolici (ca in prima postare era scris ca ar trebui sa ma blestemati; si chiar ma intrebam daca asta e pozitia oficiala a bisericii dumneavoastra)
PS Foarte adevarat. Un om insa, de orice confesiune ar fi, nu este gind
|
În al doilea rând, pe mine nu mă frământă nici una din problemele pe care le-ai enunțat!? Eu am "tradus" pentru ortodocși "frământarile" papistașilor și a altor "rupți" de Biserică! Ironia nu poate fi scoasă din discurs, cel puțin în acest caz, pentru că ironia, bat-o vina, este singura armă ... în acest caz!
În al treilea rând, voi l-ați părăsit pe Hristos în momentul în care ați modificat Crezul! Deci, ceea ce, poate, pentru ortodocșii mai slabi de înger ar putea fi un viitor virtual, puțin probabil și nedorit, pentru voi este deja trecut! Hristos, însă, vă așteaptă și noi împreună cu el. Dar fără "zestre"!
În al patrulea rând, am mai spus-o, dar pot să o repet. Noi avem liber arbitru, ceea ce înseamnă că putem face ce vrem. Chiar și să avem prieteni papistași, protestanți, neoprotestanți, musulmani sau mozaici.
Dar nu ne împărtășim din același Potir cu ei, pentru că asta nu vrem să avem voie!
În al cincilea și ultimul rând, era vorba de nu știu ce pantof al cărui nu știu care portughez!
Citat:
În prealabil postat de nutucutu
...am inteles ca este foarte periculos sa va cumparati o pereche de incaltaminte facuta in Portugalia, ca e facuta de eretici si v-ati putea infesta
|
Încălțămintea era omul?... sau gândul?... sau, de fapt, ce era?... Că eu nu mai știu...