View Single Post
Vechi 07.05.2011, 21:21:12
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Parintele de la Manastirea Prislop mi-a spus asa: sectarii vor merge in iad cu Biblia subrat.
Dumnezeu sa ne ajute pe toti.
E clar că părerile sunt împărțite între marii duhovnici și teologi ai noștri. Unii ne spun aceasta, părintele Stăniloae, a cărui competență e dincolo de orice discuție, după părerea mea, ne spune că se vor mântui.

Ce ne facem? Cum înțelegem? Cred că e clar că va înțelege fiecare după învățătorii pe care a ales să-i urmeze. Dacă cei mai mari curați dintre creștini nu au căzut de acord cu privire la acest aspect, deduc că acest răspuns nu este ușor de dat. E mai bine să rămână incert, așa cum incertă este mântuirea fiecăruia dintre noi. Putem spune că ortodocșii au la dispoziție toate mijloacele pentru a primi mântuirea.

A avea deosebiri în felul în care înțelegem lucrurile este normal, întrucât în cunoașterea adevărului înaintăm mereu, nu ne oprim niciodată. Să rămânem, însă, frați și să nu ne excludem unii pe alții. Cred că am putea să ne înțelegem dacă am admite cu toții că această problemă este peste puterile noastre de înțelegere. Să o lăsăm în seama lui Dumnezeu, iar noi să ne vedem mai departe de credințna noastră creștină drept-măritoare, pe care să o iubim. Iar dacă o vom iubi cu adevărat, alții vor putea vedea la noi această dragoste și poate se vor îndrăgosti și ei.

Last edited by N.Priceputu; 07.05.2011 at 21:26:53.