Citat:
În prealabil postat de costel
Intrebarea topicului era daca linistea in familie depinde de viata sexuala. Prin postarea anterioara am incercat sa spun ca linistea in familie nu e data numai de ea. Nu poti spune am o viata sexuala buna, am parte de liniste.
|
Corect, dar nici nu poti spune: nu am viata sexuala normala (fireasca, implinita) dar am parte de liniste in casatorie.
Citat:
E de ajuns sa ai un copil si vei vedea ca linistea din familie nu poate fi rezumata la viata sexuala.
|
Bineinteles, dar nici nu poate fi exclusa contributia viatii sexuala normale, in exchilibrul familiei.
Am indoieli in privinta dragostei, fericirii si armoniei in cadrul familiillor in care doar copiii sunt factorii care contribuie la existenta "linistii" in familie, nefiind prezenta armonia fireasca in iubirie, comuniunea deplina (sufleteste si trupeste), intre soti. Sotii trebuie sa se iubeasca si intre ei, nu doar sa isi iubeasca copiii!
In cadrul casatoriei copiii nu trebuie facuti cu un scop anume (ca astfel vom avea liniste in casa etc.), ci ei trebuie sa fie rodul firesc al comuniunii depline (sufleteasca si trupeasca) a sotilor. Copiii sunt o forma de implinire a iubirii sotilor, nu este singura, dar este cea mai frumoasa si cea mai dorita, copii sunt rodul firesc, viu al acestei iubiri si comuniuni depline a sotilor. Copiii sunt darul lui Dumnezeu.
Sfantul Pavel in I Corinteni cap 7 indeamna sotii la iubire reciproca, pe care o considera una din indatoririle sotilor ce nu trebuie neglijata. Adica atat sotul cat si sotia trebuie sa aiba gija ca partenerul sa se simta iubit si implinit (sufleteste si trupeste).
Citat:
Linistea tine de mai multe aspecte, nu doar de unul. Acest lucru am dorit sa-l fac cunoscut.
|
Corect, insa unul din aspectele importante, care nu trebuie neglijat este activitatea sexuala fireasca, implinita normal (fara abuzuri si fara refuzuri), dupa randuiala Bisericii.