View Single Post
Vechi 29.04.2011, 13:16:09
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dacă este așa, atunci înseamnă că nu am înțeles eu bine sensul mesajului dv, motiv pentru care îmi cer iertare.

Sunt foarte sensibil la această problemă, fiindcă am auzit prea adesea afirmații de tip "medicii ne spun că abstinența îmbolnăvește".
Ma bucur ca acum mesajul s-a inteles corect si apreciez onestitatea dvs. (Scuzele dvs sunt acceptate.)

Medicii care sustin ca abstinenta imbolnaveste sunt presudo-medici si nu medici, intrucat realitatea arata ca gresesc. In Biserica exista preoti care traiesc in celibat (ceea ce implica abstinenta sexuala totala), calugari si calugarite care au o sanatate foarte buna atat sufleteasca cat si trupeasca. Bineinteles ca Harul Domnului nostru Iisus Hristos ii pazeste caci fara Hristos nu putem face nimic.

Din nefericire stim care sunt efectele devastatoare in cazul unei vieti sexuale neimplinite in cadrul familiei. Traumele psihice ale barbatului inselat sunt cumplite. La fel si cele ale femeii inselate. Se poate instala depresia si urmarile ei sunt tragice. Unii ajung la suicid.
In cazul unei sexualitati necorespunzatoare in cadrul familiei, sotul sau sotia dupa caz, isi pierd increderea in sine, devin depresivi... Barbatii pot ajunge la impotenta... femeile pot dezvolta boli. In aceste cazuri intreaga familie are de suferit inclusiv copiii caci se strica armonia dragostei in familie.

De asemenea abuzul activitatii sexuale in familie duce la pervertirea Sfintei Taine a casatoriei, sotii devenind robi trupului... si ajungand mai rau ca animalele.

Doamne ajuta. Har si pace.

Last edited by Eugen7; 29.04.2011 at 13:21:31.