Subiect: Pedeapsa
View Single Post
Vechi 16.04.2011, 03:16:23
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucemferre Vezi mesajul
Eu aduc în discuție probleme serioase și tu mă iei la mișto cu matrix. Nu am văzut decât un film din cele 3 (reloaded parcă) și nu mi-a plăcut. Liberul arbitru există. Dar din ce gândesc acesta se reduce numai la libertatea de-a alege. Atât. Nu și la ce alegem. Ori alegerile le facem în funcție de inteligență (nu ține de noi), educație (nu ține de noi), gusturi (nu țin de noi), întâmplări care ne-au marcat (nu țin de noi). Deci dacă din nefericire alegem răul, de ce să fim pedepsiți pentru asta din moment ce alegerea nu a ținut de noi exceptând simplul fapt că am ales să ne folosim de această libertate: aceea de-a alege. Însă raționamentul nu a fost al unei ființe speciale și unice ce ne credem el fiind produsul celorlalți.
Cred ca ai uitat sa iei in calcul autoeducatia care tine de noi. Sa nu fim deci suficienti. Chiar crezi ca esti doar produsul celorlalti? Noi nu suntem responsabili de nimic din ceea ce ni se intampla?
Cat despre pedepse asta-i treaba Lui Hristos Pantocrator. Nu suntem noi in masura sa-i judecam pe hindusi...Ce stim sigur e ca Ortodoxia e Calea sigura spre mantuire in rest nu-i treaba noastra sa ne pronuntam.
Reply With Quote