Citat:
Īn prealabil postat de Miha-anca
In alta parte te intrebai cum poate fi posibil sa iubesti omul si sa urasti doar pacatul lui. Uite cum este posibil acest lucru: constientizand ca fiecare dintre noi ne putem sfinti la un moment dat, prin indepartarea de pacat. Urand nu numai pacatul ci si pe pacatos, practic ne incarcam de pacate grele. Iar cel, pe care il uram poate sa se mantuiasca, sfintindu-se, in vreme ce noi ramanem cu judecata facuta. Deci, chiar daca il vedem pe aproapele ca are pacate, exista posibilitatea, ca el sa scape de ele, mantuindu-se.
[b]Nu exista o capcana mai mare decat judecarea aproapelui, caci ne rapim propria sansa la mantuire, in vreme ce orice pacatos se poate mantui, daca ajunge sa-si regrete pacatele.
|
Miha-anca in primul rand iti multumesc pentru osteneala de a-mi explica atat de frumos.Sunt total de acord cu pasajul de mai sus, dar eu tot NU inteleg aici:
Citat:
Īn prealabil postat de Miha-anca
dar asta nu ma obliga sa ii accept pacatele, caci tolerandu-le, ma fac partas la pacatele lui.
|
deci, nu inteleg cum desparti pacatele de pacatos, ajungand sa iubesti doar pacatosul si nu si pacatele lui,
la modul PRACTIC!
Concret, sotul isi bate nevasta,bea toata ziua de il strange din sant..Cum poate ea, sotia lui sa il iubeasca pe el, in timp ce o rupe in bataie,maltrateaza copiii, supunandu-i poate la incest, beat crunt fiind???Poate o femeie sa isi iubeasca asa barbatul si sa deteste doar pacatul si diavolul care se joaca cu el? ..
Sau ..sunt sigura ca observi si aici pe forum, persoana care URASC sectantii..Si vezi si tu ca ura se indreapta asupra persoanelor, nu asupra faptului ca sunt sectari..Deci, din iubire pentru Dumnezeu, ajungem sa ne uram aproapele..
Asta nu inteleg eu Miha draga...CUM SA IUBESTI UN OM SI SA-I URASTI DOAR PACATUL?