View Single Post
Vechi 12.04.2011, 11:01:41
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Mai sus am presupus greșit că dacă arzi hârtie complet rezultă carbon, mangal, căci nu rezultă carbon ci cenușe, a cărei compoziție nu o știu, că dacă am cumpărat niște cărbune de desen și mine de creion și le-am pus între aluminiu și cositor sau cupru, nu apărea nici o tensiune căci carbonul conduce curentul și practic aparatul indica tensiune zero între aluminiu și cositor sau cupru despărțite de stratul de carbon. Deci nu merge cu carbon așa că mi l-am pus iată în cap.

Deci e vorba de cenușe de hârtie! Și am repetat testul cu 5 bani de cupru și merge și așa. Practic dacă suflu, ceva aburi calzi cu gura, se încarcă exact ca o minibaterie și-mi arată o tensiune de 300mV ce poate ajunge chiar la 0,600mV... iar dacă am făcut două straturi suprapuse, am ajuns foarte aproape de 1V. Doar că am suflat de câteva ori niște abur cald cu gura. Cenușa din hârtie trebuie să fie foarte subțire și să fie un singur strat și să nu existe atingeri între metale. Metalele trebuie să fie diferite.

Dar să vă mai supun încă ceva de necrezut dar care se întâmplă: în loc de hârtia arsă am pus o frunzuliță uscată, foarte subțire, am cules-o dintr-un ghiveci, și iată că mergea și așa, am măsurat după două trei sufluri cu gura și iată 0,450mV cu un ban de 5 bani sau de 50 de bani de cupru pus pe un radiator (de procesor) de aluminiu. Anodul mini sursei de tensiune se formează pe cupru iar catodul pe aluminiu. Vă puteți face o idee dacă faceți comparația cu un LED obijnuit a cărei tenisune crește cu 100mV dacă e expusă la soare.

Deci minisursa : un bănuț de aluminiu, o frunză uscată sau cenușe de hârtie foarte subțire și o monedă de 5 bani de cupru este echivalentă cu 5 led-uri, și se încarcă de la aburii sufletului gurii.

Experimentul e foarte simplu! Și merge sigur.

La soare însă sau la căldură nu prea merge la fel de bine... Am să mai fac niște experieri și am să vă țiu la curent :)).

Doamne ajută! Știu că sunt mulți necredincioși... dar tare se vor mira ei cândva. La sfârșit atunci când vor constata.

Last edited by vsovivi; 12.04.2011 at 11:07:47.
Reply With Quote