View Single Post
Vechi 12.04.2011, 09:14:52
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
In privinta impartasirii, stiu ca in Romania se cere sa tii post 3 zile inainte. Dar aici in Occident (si la greci am vazut) regula este sa tii macar de la miezul noptii de sambata si te poti impartasi la Liturghia de duminica. O fi mai bine ca in RO, sa stea oamenii neimpartasiti cu lunile/ anii, sau mai bine ca aici, Dumnezeu stie. Post cu folos in continuare!
Personal, m'am impartasit cu 3, 2 si chiar o zi de post.
Niciodata insa fara minim o zi de post, tinuta in intregime, iar asta cand nu am putut tine mai multe zile.

Practica impartasirii cu numai cateva ore de post, nu este recomandata, ca sa nu fiu mai aspru in cuvant.
Mi'a dat Dumnezeu sa intalnesc mai multi parinti cu viata sfanta, iar nici unul nu a aprobat aceasta practica inovatoare.
Ala de sambata noaptea nu este post, caci oricum... dupa lasarea noptii, nu mai mananca aproape nimeni.
Numai atat merita Hristos, care se jertfeste, numai cateva ore, si alea de somn ?!

Sa ne lumineze Domnul mintea si sa ne incalzeasca inimile spre o ravna vrednica de Sfintele Taine.

Potrivit cuvantului, care zice...

"Celui ce voiește să se judece cu tine și să-ți ia haina, lasă-i și cămașa. Iar de te va sili cineva să mergi o milă, mergi cu el două. Celui care cere de la tine, dă-i; și de la cel ce voiește să se împrumute de la tine, nu întoarce fața ta." (Matei 5, 39-42)

... inteleg ca trebuie sa dam intotdeauna mai mult decat ni se cere, spre a dobandi harul. Asa cred ca este si cu postul.

Last edited by windorin; 12.04.2011 at 09:23:03.
Reply With Quote