Citat:
În prealabil postat de raisa2006
Ingrediente
un piept de pui
o ceapa
1 morcov
1 ardei rosu
smantana acra 150g
3 galbenusuri
patrunjel,sare
usturoi
Se pune pieptul de pui la fiert ,se strange spuma inainte de a da in clocot, apoi se adauga legumele taiate cubulete ( mai putin ceapa pe care eu o adaug intreaga si la final o scot)si sare.
Cand pieptul e fiert bine , se scoate si se taie cubulete. Se pune din nou sa fiarba putin, timp in care se iau cele 3 galbenusuri si se amesteca cu smantana si o linguri de faina.Amestecul omogen de smantana se adauga doar cand luam oala de pe foc pt a nu se taia . Tot la final se adauga si patrunjelul.
Dintr o capatana de usturoi se face mujdei care se adauga in farfurie cand se serveste ciorba.
Tot atunci se mai adauga smantana , si otet sau lamaie (pt cine mai doreste)
Se serveste cu ardei iute. Usturoiul ii da un gust aparte
|
Si eu fac ceva de genul asta,dar ii spun ciorba a la grec.Diferenta este ca dupa ce o iau de pe foc,pun amestecul din galbenus,smantana si otet(lamaie) fara faina.Faina face rau la stomac mai ales nefiarta.In rest......e gustoasa tare.Zici ca e ciorba de burta.Cu usturoi nu am incercat,dar cand iesim din post.....imi pun o poza la avatar cu o portie de ciorba compilatie